Butlletí TTT - gener 2023 - Competències digitals

Competències digitals: nous perfils, perfils que es transformen i perfils que desapareixen

Master1305 / Shutterstock.com

Master1305 / Shutterstock.com

La transformació digital està impactant cada vegada més en totes les ocupacions, i impulsa la creació de nous perfils, transforma o en fa desaparèixer d’altres. Actualment, ja és evident la necessitat de competències digitals entre persones treballadores o en situació d’atur, i això fa que augmenti el desequilibri entre l’oferta i la demanda del mercat de treball.

 

En aquest butlletí es presenten algunes de les actuacions vinculades al programa Treball, Talent i Tecnologia dirigides a potenciar les competències i la transformació digital de les persones i les empreses. 

 

Parlem amb la Clara Centeno i en César Herrero, Centro Común de Investigación de la Comisión Europea, sobre la necessitat de desenvolupar les competències digitals i del que està fent la Comissió Europea per al seu desenvolupament.

 

A més, el Manel Cortés, director del Centre de Suport Empresarial i Tecnològic de Cardedeu (CSETC) comparteix la iniciativa MogentTIC: Treball, Talent i Tecnologia.

 

A l'apartat "Formació" trobareu informació sobre totes les accions formatives relacionades amb els objectius del TTT que el Servei de Mercat de Treball posa a l'abast del personal tècnic municipal durant l'any 2023.

 

Seguidament, us presentem el PIX i la prova pilot que estem realitzant en el marc del TTT. Aquesta aplicació serveix per avaluar i desenvolupar competències digitals basades en evidencies, és a dir, mitjançant proves i activitats s'avaluen 5 àrees de competència digitals del Marc Europeu de Competències Digitals (DigComp).

 

Destaquem la participació del Servei de Mercat de Treball al Saló de l'Ocupació, on el tiktoker Long Li Xue va presentar el ChallengeFutur focalitzat en promoure la descoberta entre el jovent de noves professions i d’altres en transformació pels efectes de la digitalització. En Long ens va mostrar al vídeo Agricultor 4.0 com la tecnologia influeix en l'agricultura. Ho fa a través de la seva experiència en una empresa que ajuda els agricultors a millorar la seva gestió agrícola i econòmica a través de la tecnologia.  

Un cop més, la col·laboració d'Indústria més Dona i la Diputació de Barcelona dona els seus fruits, aquest cop amb l'Escape room "DISTOPIA, col·lapse global", que a través del joc, uneix tecnologia, talent i treball en equip.

 

Per finalitzar, una petita mostra del que vam veure la Fira Mondial des Metiers a Lyon, va ser una experiència inspiradora que volem compartir i recomanar.

 

Butlletí: Treball, talent i tecnologia
Número de butlletí: #5 - Butlletí TTT - gener 2023 - Competències digitals

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme

Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
smt.ttt@diba.cat
Treball, talent, tecnologia
Butlletins anteriors

 

Youtube