Butlletí TTT - octubre 2022 - Diagnosi 4.0 a les empreses

Destaquem

Les 95 ocupacions més demandades al web d’ofertes Xaloc

L’avenç cap a una societat cada vegada més digitalitzada porta associada no només la creació de nous perfils professionals, sinó també la transformació dels llocs de treball. 

 

En aquest escenari, les persones treballadores es troben en un entorn laboral que requereix el desenvolupament de noves competències i la incorporació de formes de treballar que incloguin un ampli ventall d’habilitats i competències.

XaloCompetències, projecte sorgit del treball en xarxa entre els Serveis Locals d’Ocupació de la Xarxa Xaloc i la Diputació de Barcelona, és un recurs d’orientació per competències vinculat a les ocupacions més demandades, que pretén apropar el coneixement del mercat laboral, des del punt de vista local, a les persones en recerca o millora de feina per afavorir la seva ocupabilitat, mitjançant tres eines:

  • Unes infografies de les ocupacions més demandes a la província de Barcelona i les seves comarques, segons el web d’ofertes Xaloc.
  • Una guia sobre les competències clau.
  • I un espai (“De què puc treballar”) on consultar el perfil competencial i els requeriments del mercat de treball de les 95 ocupacions més demandades amb el detall de les funcions a desenvolupar, les sortides professionals vinculades, les competències requerides, la formació relacionada, els requisits més valorats per les empreses i els aspectes més habituals de la contractació.

 

 

 

 

Per exemple, si s’analitzen les competències requerides (tècniques, transversals i bàsiques) de les ocupacions vinculades a l’atenció al client i al comerç, una persona interessada en desenvolupar-se professionalment en aquest sector podrà descobrir que les ocupacions es transformen i que, per tant, requereixen de noves habilitats en competències digitals. En aquest cas, algunes evidències d’aquesta transformació digital de les tasques poden ser el control de vendes i estocs mitjançant el TPV (terminal de punt de venda) que pot realitzar un venedor/a, o  la cerca i planificació de rutes i gestió de comandes i albarans que pot fer un repartidor/a utilitzant el mòbil i dispositius com la PDA i el GPS. 

Imatge de Obsahovka a Pixabay 

XaloCompetències, amb una anàlisi competencial de les principals ocupacions demandades, posa de relleu la importància dels perfils competencials requerits en els processos d’orientació i intermediació laboral, especialment més necessari en l’actual entorn de transformació tecnològica que està vivint l’àmbit productiu i laboral.

 

Butlletí: Treball, talent i tecnologia
Número de butlletí: #4 - Butlletí TTT - octubre 2022 - Diagnosi 4.0 a les empreses

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme

Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
smt.ttt@diba.cat
Treball, talent, tecnologia
Butlletins anteriors

 

Youtube