Butlletí TTT - abril 2022 - Mentalitat de creixement

El projecte transformador

Ajuntament de Viladecans

L’Ajuntament de Viladecans, dins del projecte “LOGÍSTICA 4.0: generant un ecosistema d’innovació”, que desenvolupa de forma col·laborativa amb els municipis de Sant Boi de Llobregat i El Prat de Llobregat en el marc del programa Treball, Talent i Tecnologia, inclou mòduls formatius de  transformació digital per adquirir noves habilitats i motivar a identificar, dissenyar i proposar millores en l’entorn laboral, fomentant així la mentalitat de creixement, de millora contínua, d’adaptar-se i superar qualsevol repte en la feina.

 

La clau de la metodologia es basa en impulsar la mentalitat de creixement en la impartició de les accions formatives d’administració i operador vinculades al sector de la Logística 4.0., a través del desenvolupament de competències i provar diferents tècniques d’aprenentatge per aconseguir els objectius proposats. És per això que, la primera setmana es fa una immersió formativa en la creativitat i la tecnologia en l’espai Viladecans Innovació Empresarial (VIE), on l’alumnat experimenta la fabricació digital a través de diferents eines i recursos com la impressió 3D. A més, els programes inclouen un projecte final, tutoritzat per l’expert Franscesc Sabaté, on les persones participants hauran de proposar millores, solucionar problemes i afrontar reptes a través de l’entrenament i el treball en equip.


En aquest sentit, l’equip expert del projecte és el vincle per canalitzar i potenciar la mentalitat de creixement en l’alumnat durant tot el procés formatiu. Ho fa reforçant el concepte d’aprenentatge com un procés per trobar noves estratègies, cercar noves maneres de fer les tasques que li demana l’ocupació, donar resposta a problemes, no tenir por en provar i cometre errors, de ser proactius i efectius en el desenvolupament d’una professió o en la gestió de la pròpia vida personal.


Paral·lelament, el programa utilitza l’eina del Campus Login TIC Viladecans per fomentar l’aprenentatge al llarg de la vida i en qualsevol espai i moment. Es tracta d’un entorn virtual d’aprenentatge amb recursos digitals que permet a alumnes i experts la connexió a distància de manera remota i asíncrona, accés i descàrrega de material didàctic, realitzar avaluacions en línia, treballar en entorn col·laboratiu o fer seguiment del propi procés formatiu.


Una vegada finalitzada la formació les persones participants realitzaran pràctiques en empreses vinculades al sector i a la digitalització on podran desenvolupar tot el seu potencial. Per altra banda, en el marc del projecte les empreses podran sol·licitar subvencions a la contractació de persones aturades amb perfils professionals vinculats al sector.

Butlletí: Treball, talent i tecnologia
Número de butlletí: #3 - Butlletí TTT - abril 2022 - Mentalitat de creixement

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme

Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
smt.ttt@diba.cat
Treball, talent, tecnologia
Butlletins anteriors

 

Youtube