Butlletí TTT - gener 2022 - Transformació tecnològica en les empreses i persones

L'entrevista

"Ens avancem a les necessitats formatives del futur en un entorn global"

Segons Fernando Garrido, director de la seu mediterrània de l’EOI a Elx, la revolució tecnològica ens ensenya que la tecnologia és important però que l’èxit recau en el talent de les persones que sabran adaptar la transformació digital als seus negocis.

 

Fernando Garrido Ferradanes és sociòleg i des de fa 9 anys dirigeix la seu mediterrània de l’EOI, l’Escola d’Organització Industrial. L’EOI es va fundar el 1955 a Madrid, és la segona escola de negocis més antiga d’Europa, la primera que es va fundar a Espanya i l’única escola pública de negocis que hi ha a tota Espanya. Al llarg de tots aquests anys ha aconseguit ser un referent i s’ha situat entre les deu millors escoles de negocis del mercat iberoamericà. Els programes educatius de l’EOI estan alineats a les necessitats de les empreses i busquen crear oportunitats per a joves, aturats de llarga durada, pimes i empresaris apostant per la sostenibilitat i la transformació digital, entre d’altres. La Diputació de Barcelona i l’EOI han signat un conveni de col·laboració per apropar els programes de l’escola de negocis a la província de Barcelona. ​​​​​​​

Garrido ha compartit la seva visió sobre el futur del mercat de treball i a continuació destaquem les següents idees:

  • "Davant la situació imprevisible del mercat actual és molt important tenir una metodologia àgil”
  • “A l’EOI creiem que és important parlar amb el teixit industrial, identificar els nínxols que no estan coberts per la formació reglada i en base a aquestes necessitats dissenyem programes ad hoc.”
  • “Una persona que lidera projectes en l’àmbit de la transformació digital és una persona que ha de tenir molta autonomia, lideratge i agilitat en la capacitat d’implementar solucions”
  • “Espanya és un dels països que lideren la digitalització pel que fa a l’adopció de tecnologia però tenim molta feina per davant pel que fa a la capacitació”
  • “A l’EOI som especialment curosos perquè els nostres programes estiguin molt alineats amb les necessitats del mercat de treball i de les empreses”
  • “El rol de les entitats locals és molt rellevant per la seva proximitat a la ciutadania i a les empreses i per la seva visió estratègica sobre cap a on cal orientar el territori i el desenvolupament”​​​​​​​

Podeu veure l'entrevista enregistrada en el següent vídeo:

 

Per llegir la transcripció de l'entrevista premeu aquí.

Butlletí: Treball, talent i tecnologia
Número de butlletí: #2 - Butlletí TTT - gener 2022 - Transformació tecnològica en les empreses i persones

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme

Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
smt.ttt@diba.cat
Treball, talent, tecnologia
Butlletins anteriors

 

Youtube