Butlletí TTT - gener 2022 - Transformació tecnològica en les empreses i persones

El projecte transformador

La retenció del talent i la transformació tecnològica

Foment de Terrassa amb el projecte Tecno Talent Vallés, en el marc del programa TTT, ha realitzat accions de Reskilling (reciclatge professional) amb una important empresa farmacèutica del territori.

​​​​​​​

B. Braun ha fet una important inversió en tecnologia, incorporant diverses línies de fabricació automatitzades, amb estacions i subestacions de treball digitalitzades que realitzen bona part de les funcions que abans es realitzaven manualment. La previsió és mantenir i incrementar aquest procés de transformació tecnològica.

Un dels objectius estratègics ha estat retenir el talent de l’empresa afrontant aquesta transformació tecnològica, evitant la destrucció de llocs de treball i apostant pel seu capital competencial intern (mantenir ocupació de qualitat).

L'estratègia s'ha dut a terme desenvolupant diferents accions, com la detecció dels llocs de treball afectats pel procés de transformació tecnològica iniciat a l'empresa, i analitzant el nivell de maduresa digital dels treballadors i treballadores que ocupen aquests llocs.

S'han analitzat els llocs de treball en clau competencial i s'han identificat les noves habilitats tecnològiques requerides​​​​​​​ en els llocs de treball impactats per la incorporació de noves tecnologies, començant pel perfil d'operari de fabricació de sutures que passa d'un treball manual a línies automatitzades.

Tots els departaments de l'empresa han participat en el disseny del contingut i en la impartició de les accions formatives. I s'ha dut a terme l'avaluació i seguiment de totes les accions realitzades.

S’ha fomentat la cultura de l’aprenentatge en l’empresa i augmentat la motivació de la plantilla, tant és així que l’empresa ha manifestat la voluntat de realitzar més accions similars, també per altres llocs de treball.​​​​​​​ Destacar, el repte constant que ha suposat vincular a tots els departaments en el disseny i realització de les accions formatives i en totes les fases en general: RRHH, àrea tècnica, producció i treballadors/es.

El personal tècnic de Foment de Terrassa s'ha implicat en accions d'assessorament a l'empresa, revertint en positiu la seva cultura organitzativa i reforçant el concepte d'aprenentatge permanent en la seva filosofia corporativa. La formació contínua per adaptar-se a les noves tecnologies que transformen l’activitat empresarial és indispensable i beneficia tant als treballadors/es com a l’empresa.


Carlos Pereira, cap de Serveis d’empresa i intermediació de l'Ajuntament de Terrassa

Butlletí: Treball, talent i tecnologia
Número de butlletí: #2 - Butlletí TTT - gener 2022 - Transformació tecnològica en les empreses i persones

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme

Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
smt.ttt@diba.cat
Treball, talent, tecnologia
Butlletins anteriors

 

Youtube