Butlletí TTT - octubre 2021 - Projecte transformador: Treball, Talent i Tecnologia

El projecte transformador

La recuperació de l'economia postpandèmica

Segons Antón Costas, president de la Fundació Cercle d'Economia, a la presentació del programa Treball, Talent i Tecnologia: "A la vida el que és difícil són les transicions. És més fàcil imaginar com serà el 2050 que decidir els passos per caminar cap a aquest objectiu en els pròxims dos anys". 

 

 

Costas, catedràtic de política econòmica de la Universitat de Barcelona, va participar en la presentació del programa Treball, Talent i Tecnologia (TTT). A la ponència “La reconstrucció de l’economia postpandèmica” va explicar que l’economia mundial està experimentant canvis importants que es poden sintetitzar en tres grans tendències:

  • Reequilibri entre els mercats i l’Estat a favor de l’Estat.
  • Reequilibri entre la hiperglobalització i les polítiques nacionals de cohesió (industrials, tecnològiques i mediambientals), a favor d’aquestes.
  • Moderació de les ambicions de creixement. Repensar el creixement econòmic per portar una prosperitat més inclusiva farà que les taxes de creixement siguin menors.

També va recordar que "la tecnologia no és un objectiu en si mateixa, és una palanca per al progrés d'un país, però especialment una palanca per millorar capacitats, creativitat i productivitat de les persones". Pel que fa al talent, va considerar: "El talent és igual a gent que s'adapta i dona resultats. El no-talent són gent que dimiteix d'adaptar-se i s'entesta a gestionar el futur amb eines i valors d'un passat molt superat."

Podeu veure el vídeo complet del seminari web de presentació del programa TTT o aquest petit extracte a continuació:

 

 

 

Butlletí: Treball, talent i tecnologia
Número de butlletí: #1 - Butlletí TTT - octubre 2021 - Projecte transformador: Treball, Talent i Tecnologia

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme

Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
smt.ttt@diba.cat
Treball, talent, tecnologia
Butlletins anteriors

 

Youtube