Butlletí e-Comerç
Juliol 2024 - #192

Apropant el mercat: competitiu, digital i sostenible

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona lliura 9 tricicles elèctrics i 6 plataformes en línia per potenciar el servei a domicili dels mercats municipals, unes actuacions que formen part del projecte “Apropant el mercat: competitiu, digital i sostenible”.

Anar a dalt

Comerç informa

Fira Singular de Cultura Artesana

Imatge: Consell Comarcal de l'Anoia Imatge: Consell Comarcal de l'Anoia

Imatge: Consell Comarcal de l'Anoia

Imatge: Consell Comarcal de l'Anoia

Fins al 26 de juliol, està oberta la convocatòria d’artesans per a la segona edició de la Fira Singular de Cultura Artesana, que es celebrarà el 19 d’octubre a Copons i que compta amb el cofinançament de la Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona.

Anar a dalt

Reportatge del mes

TactTic bar de jocs: un establiment comercial innovador

Imatge: berni0004 / Shutterstock.com Imatge: berni0004 / Shutterstock.com

Imatge: berni0004 / Shutterstock.com

Imatge: berni0004 / Shutterstock.com

 

Un establiment innovador, un comerç que, a més de fomentar les relacions humanes, actua com a reclam a la zona on està ubicat, atrau gent d’altres barris i contribueix a dinamitzar l’entorn comercial.

Anar a dalt

Entrevista

Costuretas Social Club

Imatge: Costuretas Social Club Imatge: Costuretas Social Club

Imatge: Costuretas Social Club

Imatge: Costuretas Social Club

 

La Gerència de Serveis de Comerç entrevista Esther Sánchez López, propietària de Costuretas Social Club, al barri de Gràcia de Barcelona.

Anar a dalt

Breus

Castellar de n’Hug

Imatge: Ajuntament Castellar de n'Hug

Imatge: Ajuntament Castellar de n'Hug

La Fireta de la Llana és un espai que dona visibilitat a la llana i als seus artesans, amb la finalitat de revalorar la llana i custodiar el territori. Hi haurà diverses parades d’artesans que faran demostracions del seu ofici i vendran productes relacionats amb la ramaderia, i més concretament amb les ovelles, com per exemple jerseis i mitjons de llana, o esquelles.

L'Anoia

Imatge: Consell Comarcal de l’Anoia

Imatge: Consell Comarcal de l’Anoia

El Consell Comarcal de l’Anoia vol fer costat als ajuntaments dels municipis de fins a 5.500 habitants de la comarca que tenen interès a ajudar i reactivar el comerç local. Amb aquesta finalitat, s’han dissenyat i posat en marxa cinc iniciatives de proves pilot de suport  i reforç del comerç rural.

L'Espunyola

Imatge: Ajuntament de l'Espunyola

Imatge: Ajuntament de l'Espunyola

Els dies 3 i 4 d’agost torna la Fira Mercat Clàssic l’Espunyola, el mercat de recanvis de vehicles clàssics i antiguitats, on podràs remenar i comprar antiguitats i recanvis de vehicles clàssics de tot tipus. Durant aquests dies hi haurà exposicions de tractors antics i maquinària agrícola, es farà una subhasta d’antiguitats i hi actuarà Lo Pau de Ponts.
 

Sant Celoni

Imatge: Ajuntament de Sant Celoni

Imatge: Ajuntament de Sant Celoni

Des del 2 de juliol, el Mercat Municipal de Sant Martí ja disposa d’una plataforma digital de venda en línia. Aquesta eina integra el catàleg comercial i permet revitalitzar i millorar la competitivitat del mercat. Així s’acosta al consumidor i consolida el seu paper com a servei públic essencial, sostenible, accessible, de proximitat i de foment del consum responsable i saludable. 

Santa Perpètua de la Mogoda

Imatge: Ajuntament Sta. Perpètua de la Mogoda

Imatge: Ajuntament Sta. Perpètua de la Mogoda

Disset comerços de la Riera de Caldes reben assessorament 360º. La iniciativa s’emmarca en el programa Go On Local, cofinançat per la Diputació de Barcelona i l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes(AMERC). L’objectiu és modernitzar i transformar digitalment els comerços per millorar l’atenció al client i incrementar les vendes sense necessitat de grans inversions.

Taradell

Imatge: Ajuntament de Taradell

Imatge: Ajuntament de Taradell

L’ambient bandoler ja es respira per la vila de Taradell. El Mercat del Segle XVII és un dels grans protagonistes del 25 d’agost a la zona de l’església i de la Sagrera. Durant tot el dia diverses parades ofereixen productes i demostracions d’oficis artesanals, passejades amb burro, petites representacions teatrals i molta calor. A la tarda, l’atractiu principal és la Festa d’en Toca-sons.

Vilafranca del Penedès

Imatge: Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Imatge: Ajuntament de Vilafranca del Penedès

La mostra Fora estocs, organitzada per l’associació de comerciants i serveis Vilafranca Activa, s’ha convertit en la fira comercial de referència a la ciutat. Es farà a la rambla de Nostra Senyora el 23 d’agost de les 10 hores a les 21 hores i tindrà música ambient durant tot el dia. A més, s’obsequiarà els primers compradors amb una bossa de cotó orgànic.

Anar a dalt

Agenda de fires locals

Fires locals d'agost

Imatge: Diputació de Barcelona Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

 

Recopilació de les fires locals que es duran a terme a la demarcació de Barcelona el proper mes d'agost.

Recordatori

Recordem als tècnics municipals i a les associacions de comerciants de la demarcació de Barcelona que podeu enviar a l’adreça e.comerc@diba.cat les notícies que vulgueu que surtin publicades a l’apartat «Breus» de l’e-Comerç, per a fer-ne difusió. Tingueu en compte que la publicació es fa a final de mes, pel que haureu d’enviar els breus que vulgueu publicar abans del dia 25 del mes anterior al esdeveniment.

Gerència de Serveis de Comerç

Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Travessera de les Corts, 131-159
Recinte Maternitat – Pavelló Central
08028 Barcelona
Tel. 934 049 296
gs.comerc@diba.cat

YoutubeInstagramComunitat virtual

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat