Butlletí e-Comerç
Juny 2024 - #191

Jornada APEU (Àrees de Promoció Econòmica Urbana)

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

El dia 20 de juny d’enguany, la Gerència de Serveis de Comerç va realitzar una Jornada per presentar el Balanç de la prova pilot d’implementació de les APEU a 16 municipis de la demarcació de Barcelona, concretament els dos informes que han permès fer-ne l’avaluació.  Trobareu més informació de la jornada a la web de la Gerència.

Anar a dalt

Comerç informa

I Jornada de monedes complementàries a Iberoamèrica

Imatge: Universitat Oberta de Catalunya Imatge: Universitat Oberta de Catalunya

Imatge: Universitat Oberta de Catalunya

Imatge: Universitat Oberta de Catalunya

La Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona va participar  en la I Jornada de monedes complementàries a Iberoamèrica, en la qual es van presentar els treballs de recerca fets a Espanya (evolució històrica i mapatge actual) i la Guia metodològica: Implementació de monedes locals des de l’Administració pública: una eina per a la dinamització comercial local

Sessió del grup GIPAC “De la diagnosi a l’acció: estratègies i recursos per transformar el comerç local”

Imatge: Pixabay Imatge: Pixabay

Imatge: Pixabay

Imatge: Pixabay

 

El Grup d’Interrelació per a la Promoció de l’Activitat Comercial ha realitzat la cinquena i última sessió de les tres edicions efectuades fins ara. Es preveu reiniciar amb més sessions a partir de la tardor. 

Últims dies per les inscripcions del programa Comerç21

Imatge: PIMEC i Diputació de Barcelona Imatge: PIMEC i Diputació de Barcelona

Imatge: PIMEC i Diputació de Barcelona

Imatge: PIMEC i Diputació de Barcelona

El termini per realitzar les inscripcions i participar a la 8a edició del programa Comerç 21, que impulsen PIMEC Comerç i la Diputació de Barcelona ,acaba el 05 de juliol. Poden presentar-hi sol·licitud les microempreses de comerç i serveis que estiguin situades a la trama urbana d’algun dels municipis de la demarcació de Barcelona i tinguin capacitat i voluntat de millorar el seu negoci.

Anar a dalt

Reportatge del mes

Tráfico de Libros: piano i llibres de segona mà per dinamitzar el comerç de proximitat

Imatge: Tráfico de Libros Imatge: Tráfico de Libros

Imatge: Tráfico de Libros

Imatge: Tráfico de Libros

Avui ens fixem en la botiga de Madrid Tráfico de Libros en què una jove emprenedora intenta lluitar contra la soledat no desitjada i dinamitzar el comerç de proximitat a través dels llibres i la música d’un piano. Situada al carrer de la Sombrerería,6 del barri Lavapíes de Madrid.

Anar a dalt

Breus

Centelles

Imatge: Ajuntament de Centelles

Imatge: Ajuntament de Centelles

El dissabte 6 de juliol arriba la Fira de la Tòfona, on els visitants podran aprendre, tastar, comprar directament a productors i recol·lectors de tòfona i divertir-se amb activitats pensades per a grans i infants, que convertiran la Fira en un espai per gaudir amb tota la família.

Cerdanyola del Vallès

Imatge: Aj. Cerdanyola del Vallès

Imatge: Aj. Cerdanyola del Vallès

Torna el Tast de Cuina Mediterrània amb la millor gastronomia local. Se celebrarà del 29 de setembre a l’1 d’octubre i inclourà una vintena d’establiments que oferiran els seus millors plats perquè la ciutadania gaudeixi al màxim de la gastronomia local. 
 

Cubelles

Imatge: Ajuntament de Cubelles

Imatge: Ajuntament de Cubelles

El Summer Market és una proposta innovadora, organitzada per l’Ajuntament de Cubelles i UniArt, que redissenya el mercat d'artesans durant la temporada estival i ofereix una experiència atractiva per a turistes, visitants i residents. Aquest mercat tindrà lloc tots els caps de setmana de juliol i agost al passeig Marítim.

El Prat de Llobregat

Imatge: Ajuntament del Prat de Llobregat

Imatge: Ajuntament del Prat de Llobregat

El dissabte 6 de juliol arriba la Nit de Tapes al Mercat Municipal. Les parades del mercat es transformaran per oferir una àmplia varietat de tapes elaborades amb els seus millors productes frescos i de qualitat. Els visitants podran degustar una gran diversitat de sabors que reflecteixen la riquesa de la nostra gastronomia local.

Martorelles

Imatge: Ajuntament de Martorelles

Imatge: Ajuntament de Martorelles

El 13 de juliol vinent arriba la 5a edició del Martorelles Beer Fest, la fira de la cervesa. Vuit cerveseres artesanes us deixaran tastar les seves propostes úniques, que podreu maridar amb quatre food trucks d’estils ben diferents. Hi haurà concursos, jocs, màgia i un discjòquei per gaudir de bona música.

Santa Eulàlia de Ronçana

Imatge: Aj. Sta. Eulàlia de Ronçana

Imatge: Aj. Sta. Eulàlia de Ronçana

La 14a Fira del Tomàquet se celebrarà els dies 20 i 21 de juliol. Durant aquell cap de setmana, els visitants podran gaudir de diverses activitats. Per promoure la compra de productes, aquest any també es regalarà un davantal a les persones que ens presentin tres tiquets de compres superiors a 10 euros.

Viladecans

Imatge: Ajuntament de Viladecans

Imatge: Ajuntament de Viladecans

El 9 de juliol vinent se celebrarà la jornada Agrotech 2024 / Ajuntament de Viladecans, que està dissenyada per acostar la innovació i la tecnologia al sector agrari del nostre territori. En aquesta jornada es reuneixen els agents clau per fomentar la transformació cap a models més competitius, productius i sostenibles.

Anar a dalt

Agenda de fires locals

Fires locals de juliol

Imatge: Diputació de Barcelona Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

 

Recopilació de les fires locals que es duran a terme a la demarcació de Barcelona el proper mes de juliol.

Recordatori

Recordem als tècnics municipals i a les associacions de comerciants de la demarcació de Barcelona que podeu enviar a l’adreça e.comerc@diba.cat les notícies que vulgueu que surtin publicades a l’apartat «Breus» de l’e-Comerç, per a fer-ne difusió. Tingueu en compte que la publicació es fa a final de mes, pel que haureu d’enviar els breus que vulgueu publicar abans del dia 25 del mes anterior al esdeveniment.

Gerència de Serveis de Comerç

Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Travessera de les Corts, 131-159
Recinte Maternitat – Pavelló Central
08028 Barcelona
Tel. 934 049 296
gs.comerc@diba.cat

YoutubeInstagramComunitat virtual

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat