Butlletí e-Comerç
Febrer 2023 - #177

Comerç informa

Neix Artisania, la marca que fusiona artesania i ruralitat a la comarca de l’Anoia

Imatge: Consell Comarcal Anoia

Imatge: Consell Comarcal Anoia

En el marc del projecte Anoia en Transició i sota el lideratge del Consell Comarcal de l’Anoia, el dimarts 21 de febrer es va donar a conèixer la nova marca que aposta per projectar el territori rural de l’Anoia des de l’artesania contemporània.

La presentació va aplegar gran representació dels artesans de la comarca de l’Anoia, que van ser els protagonistes de l’acte, i representants de les administracions participants en el projecte: el gerent de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona, Sergi Vilamala;  el cap de l'Àrea d'Artesania Catalunya, Xavier Villas; el conseller de Turisme, Relacions Institucionals i Programes Europeus del Consell Comarcal de l’Anoia, Dani Gutiérrez, i els alcaldes del municipis impulsors —David Alquezar, alcalde de Sant Marti de Tous; Barbara Ortuño, alcaldessa del Bruc; Alex Prehn, alcalde de Copons i Josep Parera, alcalde de la Llacuna. 

Artisania és una iniciativa que neix dels municipis rurals del Bruc, Copons, la Llacuna i Sant Martí de Tous,  que s’han unit per sumar esforços, recursos i talent i per cooperar perquè les poblacions rurals de l’Anoia siguin un referent a Catalunya i al món a través d’un projecte innovador i diferenciador. El seu eix principal és l’artesania contemporània, que suposa l’impuls d’un model de vida sostenible que generi atracció i dinamisme cap a aquest entorn rural, a fi de recuperar espais singulars dels municipis, i crear relacions de qualitat i noves oportunitats per a les persones.

Artisania entén l’artesania com una eina de benestar social i desenvolupament econòmic sostenible, un vehicle per millorar la qualitat de vida de les persones, construint un sistema ric, divers i equilibrat, la qual cosa és un factor crucial del desenvolupament rural. Vol ser una marca que parli de pobles amb encant, d’un entorn natural, de paisatges diversos i de llocs per viure i inspirar-se, per crear amb tranquil·litat en un entorn rural connectat, amb serveis, espais singulars per descobrir i, sobretot, amb una comunitat creadora que creix dia a dia i que convida a altres a acostar-se i a escollir l’Anoia com un lloc per viure i per visitar.

El projecte està obert a tota la comunitat artesana i creativa de la comarca que en vulgui formar part, la qual podrà veure al web www.artisania.cat les seves obres i l’agenda d’activitats i projectes que s’estan desenvolupant. Ara per ara, la pàgina web acull una vintena d’artesans de diferents municipis rurals de la comarca i la intenció és anar incorporant creadors, per fer créixer i enfortir la comunitat i donar-li visibilitat. Durant les setmanes vinents, el web entrarà en ple funcionament.

Butlletí: e-Comerç
Número de butlletí: #177 - Febrer 2023

Gerència de Serveis de Comerç

Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Travessera de les Corts, 131-159
Recinte Maternitat – Pavelló Central
08028 Barcelona
Tel. 934 049 296
gs.comerc@diba.cat

YoutubeInstagramComunitat virtual

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat