Butlletí e-Comerç
Febrer 2023 - #177

Comerç informa

Un total de 2.500.000 € per al suport de l’activitat comercial en zones urbanes

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

La Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona iniciarà el projecte «Apropant el mercat: competitiu, digital i sostenible», a través dels fons Next Generation EU Zones Urbanes, per donar suport als mercats municipals.

El projecte es posarà en marxa en els 58 municipis de la província de Barcelona que hi vulguin participar i que disposen de mercat municipal per a la seva dinamització i modernització. 

«Apropant el mercat: competitiu, digital i sostenible» es desenvoluparà al llarg del 2023 i es durà a terme gràcies a l’aportació de 2.000.000 € del fons Next Generation EU Zones Urbanes i de 500.000 € de la Diputació de Barcelona. El projecte inclou 13 actuacions que es concreten en quatre eixos: la transformació digital —tant de l’equipament del mercat com dels paradistes—; l’articulació d’un servei de distribució urbana de mercaderies capil·lar, eficient i sostenible; el foment de l’economia circular dels mercats i la millora de la seva eficiència energètica, i l’impuls del relleu generacional.

La diputada delegada de Comerç, Ana María Martínez, va donar a conèixer aquest projecte als municipis afirmant que «amb aquest projecte la Gerència de Serveis de Comerç assumim el repte de posar-nos al costat dels municipis i treballar conjuntament amb ells, per millorar la competitivitat dels mercats municipals. Uns mercats que són un servei públic del qual les administracions locals som les responsables de garantir el bon funcionament i el servei que donen a la ciutadania».

Aquesta ajuda als mercats municipals se suma a dues d’anteriors: a les àrees de promoció econòmica urbana (APEU) —aprovada en la convocatòria 2021—, i a les zones rurals —aprovada en la convocatòria 2022. 

Per primera vegada, la Gerència de Serveis de Comerç gestionarà 4.425.000 €, 3.289.000 € dels quals corresponen a l’aportació dels fons europeus, els quals es destinaran íntegrament a executar actuacions vinculades a la millora i modernització del comerç urbà en estreta col·laboració amb els municipis de la província de Barcelona.

Amb aquest projecte la Gerència de Serveis de Comerç assumeix el repte de posar-se al costat dels municipis i treballar conjuntament amb ells per millorar la competitivitat dels mercats municipals.

Butlletí: e-Comerç
Número de butlletí: #177 - Febrer 2023

Gerència de Serveis de Comerç

Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Travessera de les Corts, 131-159
Recinte Maternitat – Pavelló Central
08028 Barcelona
Tel. 934 049 296
gs.comerc@diba.cat

YoutubeInstagramComunitat virtual

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat