Butlletí e-Comerç
Gener 2023 - #176

Comerç informa

Bo, Sa, D'aquí

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Bo, Sa, D’aquí és un projecte que vol acostar els infants i adolescents al consum d’aliments de forma responsable i donar a conèixer els menjadors escolars que treballen amb empreses productores i elaboradores del territori. 

És una aposta pel menjar saludable i de proximitat que vol sensibilitzar els infants i adolescents envers la cura del territori. Aquest projecte, impulsat pel grup Taelus, dona el certificat Bo, Sa, D’aquí a les escoles que estan compromeses amb la sostenibilitat i el medi ambient, que incorporen en el menú de l’escola els productes de proximitat procedents de productors de l’entorn i que introdueixen aliments de temporada en les planificacions dels dinars escolars.

Sota la premissa «Mengem bo, fem música i som escola», el projecte apropa artistes coneguts del panorama musical del territori als espais de lleure de les escoles que tenen un compromís amb els productes de quilòmetre zero i sostenibles i que ofereixen una alimentació saludable i de proximitat. Abans de la visita, els equips de menjador de migdia treballen amb els nens i nenes usuaris del menjador sobre el producte local, de proximitat, i la importància del menjar saludable.

Alguns dels artistes que hi participen són Edu Esteve, Miki Núñez, Xiula, Marcel i Júlia, Suu, Sara Roy, Catarres, Pot Petit, Lildami o la Mariona d’Eufòria, que visitaran escoles de Gavà, el Prat de Llobregat, Manlleu i Mollet del Vallès, entre altres. Les gravacions de les visites s’emeten al Canal Taronja els divendres a les 9 del vespre.

La Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona ha apostat per donar suport a aquest projecte amb la idea de reforçar diverses línies de treball, el comerç local alimentari i les empreses productores i elaboradores del territori que formen part de la Xarxa Productes de la Terra (XPDT).

La col·laboració de la Gerència de Serveis de Comerç en aquesta primera fase es porta a terme en quatre escoles i consisteix a incorporar al projecte una visita al mercat municipal del municipi on s’ubica l’escola reconeguda amb l’acreditació de Bo, Sa, D’aquí. També s’afavoreix un espai d’intercanvi entre les empreses productores agroalimentàries del territori i les empreses que gestionen el menjador.

El 17 de gener passat ens va acompanyar el cantant Edu Esteve a Gavà, on va conèixer el mercat municipal MercaGavà i després va visitar l’Escola Marcel·lí Moragas. Allà, els nens i nenes usuaris del menjador escolar van gaudir de la seva música i li van preguntar sobre la seva alimentació i la seva experiència professional i vital.

Continuant al Baix Llobregat, el 19 de gener, Ricky, el cantant de Xiula, ens va acompanyar al Prat de Llobregat, on va visitar primer el mercat municipal i després l’Escola El Prat. Els nens i nenes usuaris del menjador van cantar amb ell les seves cançons i van compartir experiències de la seva infantesa a l’escola i amb el menjar, com també històries de les seves cançons.

En els dos municipis es va convidar empreses productores de la XPT del Baix Llobregat i l’empresa que gestiona el menjador per tal que es poguessin conèixer i iniciar relacions comercials que permetin apropar el producte del territori al menjador escolar.

El 26 de gener vam visitar el mercat municipal de Manlleu acompanyats del grup de música Marcel i Júlia i també de Sergi Vilamala, el gerent de la Gerència de Serveis de Comerç, i diversos representants de l’Ajuntament de Manlleu. Allà va conversar amb gran part dels paradistes i després va visitar l’Escola Quatre Vents, on el Marcel i la Júlia van compartir experiències i cançons amb els infants.

El 14 de febrer serà el torn de visitar el mercat municipal de Mollet del Vallès i l’Escola del Bosc, acompanyats del Miki Núñez.

https://bosadaqui.cat/

Butlletí: e-Comerç
Número de butlletí: #176 - Gener 2023

Gerència de Serveis de Comerç

Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Travessera de les Corts, 131-159
Recinte Maternitat – Pavelló Central
08028 Barcelona
Tel. 934 049 296
gs.comerc@diba.cat

YoutubeInstagramComunitat virtual

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat