Butlletí e-Comerç
Gener 2023 - #176

Comerç informa

39a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica

Imatge: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

Imatge: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

La 39a edició de la Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica de Sant Vicenç dels Horts es va celebrar del 20 al 23 de gener. La mostra és un esdeveniment molt consolidat a Sant Vicenç dels Horts que coincideix amb la festa major d’hivern, el 22 de gener. En paral·lel, se celebra la Mostra Internacional de Pastisseria, que enguany celebra la 6a edició, en un espai nou i propi dins la Mostra. 

El contingut dels diferents espais és:

Mostra agrícola: mercat de pagès, parades de la Xarxa de Productes de la Terra, exposició agrícola, espai agroecològic, etc. 

Mostra comercial: estands del comerç local (botigues i emprenedors), artesania no professional, i paradistes forans amb articles de venda variats. Zona d’exposició comercial en format innovador (l’anomenen zona Street Retail), i exposició de fotos del comerç local. 

Mostra gastronòmica: parades d’alimentació foranes, zona de furgoteques (food trucks), zona de restauració i espai de tast (tast d’olis, vermuts, cerveses internacionals, gintònics, maridatges diversos…).  A banda, dissabte al matí es va fer una calçotada, i diumenge al matí, una botifarrada. Els dos actes van ser promoguts per una entitat local. 

Mostra d’entitats: estands de les entitats vicentines, on s’hi van dur a terme moltes activitats organitzades per aquestes entitats. 

Mostra de pastisseria: durant tot el cap de setmana, a la carpa de la plaça de la Vila, es van fer exhibicions de pastissers internacionals de primer nivell. A la vora, també es va fer una escultura de pastisseria. 

A la cloenda d’aquesta 39a edició Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica de Sant Vicenç dels Horts, celebrada el 22 de gener, va assistir la diputada delegada de Comerç, Ana Maria Martínez. En aquest acte de cloenda es van homenatjar diverses persones que han tingut una vinculació especial en aquesta edició de la Mostra. Concretament, la família Reverter Margarit, el Josep Maria i la Rosa de cal Groc, Josep Soley i la Cooperativa Agrícola, per cedir material valuós per a l’exposició “La història, el present i el llegat de les dones pageses vicentines”, instal·lada al forn romà. Per altra banda, es va fer un reconeixement a Cèlia Dorado, presidenta de les Dones Sàvies de Sant Vicenç dels Horts, per la seva defensa del feminisme; a l’Asociación Cultural Andaluza “Amigos de Granada” Cofradía del Santísimo Cristo de la Salud y Nuestra Señora de la Soledad, pel seu 25è aniversari, i a l’entitat Sant Vicenç Suma, per col·laborar en la iniciativa “Cap família sense Nadal”, aportant àpats solidaris. També es van homenatjar diverses persones a títol pòstum: Pep Mata, per tots els anys de col·laboració amb el concurs Francesc Siñol; Juan Manuel Becerra, terrissaire, i Pepe Tejada, pels anys de trajectòria a Ràdio Sant Vicenç.

Butlletí: e-Comerç
Número de butlletí: #176 - Gener 2023

Gerència de Serveis de Comerç

Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Travessera de les Corts, 131-159
Recinte Maternitat – Pavelló Central
08028 Barcelona
Tel. 934 049 296
gs.comerc@diba.cat

YoutubeInstagramComunitat virtual

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat