Butlletí e-Comerç
Gener 2023 - #176

Comerç informa

Implementació de monedes locals des de l’Administració pública

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Durant el mes de gener l’associació REDEL (Red de Entidades para el Desarrollo Local) ha organitzat tots el dimecres un cicle de seminaris web dirigits al comerç.

En el marc d’aquest cicle, el passat dimecres 11 de gener, la Gerència de Serveis de Comerç va presentar la Guia Metodològica. Implementació de monedes locals des de l’administració pública: una eina per a la dinamització del comerç local. Aquesta guia representa el primer pas perquè els decisors públics disposin d’informació rigorosa, objectiva i fonamentada que els permeti determinar la viabilitat d’una moneda local i com la utilització d’aquestes monedes, potencia i incentiva el consum local i de proximitat, generant riquesa a la ciutat i ajudant els comerços del territori a aconseguir més vendes i fidelitzar la clientela.

Les diferents intervencions per part dels ponents, van estar principalment dirigides explicar què son i què representen les monedes complementàries i, en particular, les monedes locals impulsades des de l’administració. Aquesta presentació es va fer en dos blocs tal i com s’estructura la guia:

Un primer bloc titulat Abans de començar, un bloc teòric i conceptual que es divideix en tres grans àmbits: el coneixement que cal adquirir; la comprensió de l'operativa; i el convenciment sobre la seva utilitat.

I un segon bloc titulat Full de ruta, on es detalla el procés a seguir, un bloc pràctic i d'aplicació que s'estructura en quatre grans fases:

  • El punt de partida, on es defineixen el propòsit i les línies mestres.
  • Planificació, on s'estudia la viabilitat, tant en l'àmbit econòmic com jurídic, tecnològic i financer.
  • Implementació, on es tracta l'aterratge de la moneda al territori.
  • Consolidació, on es percep favorablement la continuïtat del projecte en el futur.

Podeu trobar la guia metodològica en aquest enllaç.

Newsletter: e-Comerç
Newsletter number: #176 - Gener 2023

Gerència de Serveis de Comerç

Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Travessera de les Corts, 131-159
Recinte Maternitat – Pavelló Central
08028 Barcelona
Tel. 934 049 296
gs.comerc@diba.cat

YoutubeInstagramComunitat virtual

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat