Butlletí e-Comerç
Novembre 2022 - #174

Comerç informa

Actes de reconeixement de la campanya “Mercats Sostenibles”

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Al llarg d’aquest mes han tingut lloc diversos actes de reconeixement al territori per posar punt i final a la campanya de Mercats Sostenibles. Els mercats municipals de Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Mataró, Mollet del Vallès i Sabadell han acollit les celebracions on es reconeixia la tasca per part dels alumnes participants a la campanya i se’ls hi lliurava un diploma com a reconeixement.

En aquesta segona edició, “Mercats Sostenibles: Diguem adeu als plàstics d’un sol ús” segueix difonent el missatge que te com a objectiu principal de reduir els plàstics i envasos d’un sol ús als mercats municipals a través de la compra sostenible i l’aprenentatge servei als instituts dels municipis participants. Amb aquest projecte, la Diputació vol  sensibilitzar i donar a conèixer la problemàtica dels plàstics i promoure un canvi d’actituds, hàbits i comportaments per reduir-ne el consum i la seva presència a nivell local i mundial. A més, el projecte realça els mercats municipals no només com a eina de promoció econòmica, sinó també com a element de cohesió social i de punt de trobada de la ciutadania.

Aquesta campanya fa partícip a l’alumnat d’ESO dels instituts municipals, a través d’un projecte educatiu d’Aprenentatge i Servei (ApS), una innovadora metodologia educativa especialment dirigida als centres educatius, que combina l’adquisició de competències per part de l’alumnat amb un servei a la comunitat. La fase d’aprenentatge té lloc als instituts i la de servei principalment als mercats.

D’aquesta manera, els joves descobreixen els impactes nocius que tenen els plàstics d’un sol ús pel medi ambient i la salut. A més, donen a conèixer la campanya i participen en la recollida i en l’anàlisi posterior de les dades; sensibilitzen les seves famílies a participar en la campanya i estaran capacitats per plantejar alternatives de consum conscient i sostenible.

Butlletí: e-Comerç
Número de butlletí: #174 - Novembre 2022

Gerència de Serveis de Comerç

Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Travessera de les Corts, 131-159
Recinte Maternitat – Pavelló Central
08028 Barcelona
Tel. 934 049 296
gs.comerc@diba.cat

YoutubeInstagramComunitat virtual

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat