Butlletí e-Comerç
Novembre 2022 - #174

Comerç informa

Gastronomic Forum Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Els programes impulsats per la Diputació de Barcelona, Xarxa productes de la terra i Parc a Taula, van ser presents del 7 al 9 de novembre al pavelló 8 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona al Gastronomic Forum Barcelona, amb la participació de 30 empreses de la província que tindran els seus estands a l’Espai Catalunya.

Alguns dels productes de la Xarxa de Productes de la Terra que es van poder veure i tastar són: cervesa de carxofa, croquetes gurmet, xocolata, galetes, embotits, fruits secs i patés. A més, en col·laboració amb Prodeca, la Diputació de Girona i la Diputació de Lleida, la Xarxa Productes de la Terra van participar a l’Aula Cuina on es van dur a terme demostracions culinàries tradicionals i innovadores i tasts fets amb els productes més singulars de les comarques barcelonines.

La Diputació de  Barcelona va organitzar una taula rodona, adreçada a tots els membres de la xarxa, de la mà del xef i director del Culinary Institute of Barcelona (CIB), Pep Nogué, en la qual van participar quatre empreses del sector agroalimentari que han rebut algun reconeixement en l’àmbit de la innovació. L’acte va tenir lloc el passat dilluns dia 7 a la Sala Príncep, i a continuació, a l’Aula Cuina, l’Escola d’Hostaleria de Sitges es va fer una demostració amb els productes de les empreses convidades.

El Gastronomic Forum Barcelona va tornar a ser punt de trobada de restauradors, professionals de l’hostaleria i del públic interessat en el producte gastronòmic de qualitat.

La Xarxa de Productes de la Terra i Parc a taula compartiran espai expositiu amb Prodeca (Generalitat de Catalunya), Girona Excel·lent (Diputació de Girona) i la Diputació de Lleida a l’Espai Catalunya. En total, mil metres quadrats que van agrupar una setantena de productors artesans i de proximitat que donen valor a la qualitat gastronòmica.

Durant tres dies, el Gastronomic Forum Barcelona va acollir més de 300 empreses que  van exposar les últimes tendències en aliments, begudes i equipament per a l’hostaleria i el foodservice. Xefs consolidats i emergents, com Joan Roca, Quique Dacosta, Paco Pérez, Alexandre Mazzie, el trio del restaurant Disfrutar i els germans Torres estan entre el prop del centenar de ponents que van compartir els seus productes vinculats al compromís social i mediambiental.

La Xarxa Productes de la Terra és una agrupació voluntària de 12 ens locals d’àmbit supramunicipal impulsada per la Diputació de Barcelona l’any 2010 que  agrupa més d’un miler d’empreses productores i elaboradores de productes alimentaris de qualitat de la província de Barcelona amb l’objectiu d’enfortir aquest teixit empresarial.

Per la seva banda, Parc a taula és un programa de desenvolupament sostenible promogut per la Diputació de Barcelona que pretén destacar els valors naturals, culturals i paisatgístics de la Xarxa de Parcs Naturals, utilitzant la gastronomia com a fil argumental i implicant els productors, elaboradors, cellers, allotjaments i restaurants arrelats al territori.

Butlletí: e-Comerç
Número de butlletí: #174 - Novembre 2022

Gerència de Serveis de Comerç

Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Travessera de les Corts, 131-159
Recinte Maternitat – Pavelló Central
08028 Barcelona
Tel. 934 049 296
gs.comerc@diba.cat

YoutubeInstagramComunitat virtual

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat