Butlletí e-Comerç
Setembre 2022 - #172

Breus

Calaf

Imatge: Ajuntament de Calaf

Imatge: Ajuntament de Calaf

Tasta la plaça. Després de dos anys d'aturada a causa de la pandèmia, dissabte 23 de juliol Calaf va recuperar la sisena edició del Tasta la plaça, una iniciativa que combina l'excel·lent gastronomia de l'Alta Segarra amb la música en directe i el patrimoni.

Aquesta edició va comptar amb catorze establiments entre restaurants, productors i cellers. 

El funcionament del Tasta la plaça va ser el de cada any. Cada persona havia d'adquirir un val amb 8 pessetes per un valor de 10 euros. Cada restaurador oferia tres opcions de tastos que podien ser plats freds, calents o postres, per un preu d'entre 1, 2, 3 i 4 pessetes cada un, que la persona havia d'escollir i bescanviar. Durant tota la nit es van vendre fins a 695 vals, que van suposar servir prop de 3.000 tastos. Per això, es calcula que hi van assistir prop de mig miler de persones.

A més, aquest any la vetllada va comptar amb una invitada especial per a l'ocasió, la cuinera i xef del restaurant Semproniana. Com a ambaixadora de la jornada gastronòmica, va difondre a través de les seves xarxes socials les diferents propostes i va amenitzar la jornada conversant de cuina amb els diferents restauradors, productors i assistents. A les 22 h, es va realitzar un sorteig entre el públic i es va obsequiar les persones guanyadores amb un llibre seu signat.

A banda de la variada i deliciosa oferta gastronòmica, el Tasta la plaça també va comptar amb dues propostes musicals a càrrec de dos joves de l'Alta Segarra, amb un repertori de piano amb grans clàssics del jazz i un reguitzell de cançons de música d'autor i pop molt conegudes.
Finalment, els assistents van poder endur-se a casa com a record una copa de vi amb una imatge de la Plaça Gran i la tipografia del Tasta la plaça serigrafiades. 

 

Fira Agro Alta Segarra. Divendres dia 2 de setembre, Calaf va donar el tret de sortida a la cinquena edició de la Fira Agro Alta Segarra, que enguany es va desplaçar a una nova ubicació, l'esplanada de la carretera Llarga davant del Casal de Calaf. A la fira hi van participar una quinzena d'expositors i va acollir dues jornades tècniques amb prop de mig miler d'assistents. 

La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, va inaugurar la fira en el marc de les jornades RECOMEX de l'IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) destinades als resultats d'assaigs i innovacions en cultius extensius d'hivern, on hi van assistir més de 300 persones inscrites. 

La consellera va assenyalar que en un context com l'actual d'emergència climàtica la pagesia assumeix més càrrega i que per això "cal que comencem a aplicar mesures tecnològiques per adaptar-nos i mitigar aquest impacte". Per la seva part, Jordi Badia, alcalde de Calaf, va destacar que la fira, al ser dinàmica, connecta més bé amb les demandes que el sector té avui, ja que porta innovacions i les explica al públic interessat. En aquest sentit, va agrair a tots els expositors haver-se mantingut fidels a la fita i mostrar el seu interès per participar-hi després dels dos anys d'aturada a causa de la pandèmia. 

Durant els dos dies de la fira es va poder visitar fins a una quinzena d'expositors, que van programar diverses activitats com mostres de digitalització de productes i serveis per a l'agricultor, tècniques d'estalvi energètic, canvi de neumàtics, sorteigs, etc. 

Finament, al llarg de les dues jornades, també es van dur a terme diferents demostracions a camp de màquines en moviment per tal que el públic assistent les pogués veure treballar en directe i conèixer de primera mà com apliquen la tecnologia 4.0 de forma pràctica.

Butlletí: e-Comerç
Número de butlletí: #172 - Setembre 2022

Gerència de Serveis de Comerç

Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Travessera de les Corts, 131-159
Recinte Maternitat – Pavelló Central
08028 Barcelona
Tel. 934 049 296
gs.comerc@diba.cat

YoutubeInstagramComunitat virtual

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat