Butlletí Bibliosfera
setembre 2024 - #184

Destaquem

Tornen les conferències d’Altres Veus

Iniciem el curs amb més conferències del programa Altres Veus. Dins del cicle Sobirania alimentària el 23 de setembre parlarem sobre "L'horta agroecològica, l'horta transformadora". La conferència tindrà lloc a la Biblioteca Municipal Pompeu Fabra de Torrelles de Llobregat i anirà a càrrec de Maria Giner Gómez, enginyera tècnica agrícola i coordinadora i fundadora del projecte agroecològic de la Kosturica al Vallès Oriental.

En aquesta conferència s’explorarà la relació que totes nosaltres tenim amb l’hort i l’horta, espais que simbolitzen com l’alimentació neix de la cura i l’estima per la terra. Reflexionarem sobre si aquesta pràctica està desapareixent i sobre les diferències entre els aliments que es cultiven a les hortes ecològiques de proximitat i els que venen de la gran indústria agrària. També parlarem del concepte d’agroecologia i ens plantejarem si menjar productes locals pot contribuir a transformar la societat, fent-la més justa, saludable i respectuosa amb el medi ambient.

Amb el programa Altres Veus es vol promoure la reflexió sobre temes candents, agitar el debat com a via per a l’entesa i la convivència i, fomentar l’esperit crític per ajudar a crear una ciutadania activa compromesa amb la seva comunitat i el seu entorn.

Més informació:

Newsletter: Bibliosfera
Newsletter number: #184 - setembre 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web