Butlletí Bibliosfera
setembre 2024 - #184

Notícies

Reconeixement a una carrera dedicada a la promoció de la lectura

Núria Ventura, que va treballar més de 40 anys a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, rebrà el Premi ACLEBIM en reconeixement de la seva tasca a l'hora de modernitzar i revitalitzar el servei de bibliobusos. Amb aquest premi que l'Asociación de Profesionales de Bibliotecas Móviles (ACLEBIM) entregarà en el seu proper congrés a Vic els dies 18, 19 i 20 d’octubre,  vol reivindicar el paper que juguen els bibliobusos a l'hora de garantir l'accés a la informació i a la cultura a tots els ciutadans del seu territori.

Núria Ventura Bosch és una bibliotecària i pedagoga catalana vinculada al món de les biblioteques que ha exercit una llarga i prolífica carrera professional vinculada al món de les biblioteques i que ha influït notablement en l'actual panorama de la biblioteca pública.

El 1971 va començar el seu camí a la Diputació de Barcelona, dirigint la Biblioteca Popular de Rubí (1971-1974) i la Biblioteca Infantil Lola Anglada de Barcelona (1975-1985). Entre el 1986 i el 1995, va ser la cap de la Xarxa de Biblioteques Populars de la Diputació de Barcelona i en va iniciar el procés de modernització: establiment d'estàndards segons la població, ampliació dels fons bibliogràfics, introducció de mitjans audiovisuals, informatització dels fons amb un programa específic per a biblioteques (VTLS) i normes arquitectòniques per a la construcció de noves biblioteques. L'any 1996, va ocupar el càrrec de cap de Coordinació i Serveis Bibliotecaris fins a la seva jubilació el 2013. En aquest període, es crea una xarxa de  nou bibliobusos per a municipis de menys de 3.000 habitants, es posa en funcionament el Sistema de Préstec Interbibliotecari i s'organitzen exposicions itinerants.

El 2013 es jubila, deixant darrere seu una tasca fonamental i de gran rellevància per a la professió bibliotecària.

Butlletí: Bibliosfera
Número de butlletí: #184 - setembre 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web