Butlletí Servei de Teleassistència
Juliol 2020 - Especial gestió crisi COVID-19 - #17

Campanyes i recomanacions

Campanya de temperatures extremes SLT: més de 5.100 trucades en tres setmanes amb consells per fer front a la calor dirigits a les persones usuàries

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

Com ja és habitual durant els mesos d’estiu, el Servei Local de Teleassistència (SLT) activa el protocol de temperatures extremes, com a eina eminentment preventiva de cara a minimitzar els riscos derivats de la calor.

En el marc del programa “Parlem de...” s’han fet des del centre d’atenció del SLT, del 7 al 26 de juliol, un total de 4.874 trucades en les quals el personal teleoperador ha fet arribar a les persones usuàries diferents consells, suggeriments i informació d’interès i d’utilitat per fer front a la calor.  Cal remarcar que, en aquest mateix període, el centre d’atenció ha rebut un total de 268 trucades de persones usuàries en les quals s’han tractat aspectes relacionats amb les temperatures extremes. En total, s’han fet arribar consells per fer front a la calor en 5.142 trucades. Alguns d’aquests consells són, per exemple, fer àpats lleugers, evitar sortir al carrer entre les 12h i les 17h, beure molta aigua per hidratar-se, baixar les persianes quan fa més sol o obrir les finestres per ventilar durant la nit, entre d’altres.

Durant aquests mesos, cada dia el centre d’atenció revisa les previsions meteorològiques del Meteocat i es revisen les alertes per onada de calor emeses pel Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) en els territoris de la província de Barcelona, per informar-ne als i les professionals del servei. Així, quan hi ha alertes vermelles o taronges per onada de calor, el SLT contacta amb les persones usuàries dels territoris afectats, tot prioritzant aquelles més vulnerables per qüestions de salut (com ara per motius cardiorespiratoris) o usuaris/àries que viuen en habitatges aïllats.

Accés al díptic Consells per fer front la calor [català]

Accés al díptic Consejos para afrontar el calor [castellà]

Butlletí: Servei Local de Teleassistència
Número de butlletí: #17 - Juliol 2020 - Especial gestió crisi COVID-19

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat
Servei Local de Teleassistència
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
08035 Barcelona
teleassistencia@diba.cat
www.diba.cat/teleassistencia

 
 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar