Butlletí EspaiS@lut
Estiu 2024 - #141

Espai municipal

Aprovat el Pla Local de Salut de Taradell 2024-2027

© Oscarloperamartos / Shutterstock.com

© Oscarloperamartos / Shutterstock.com

El Ple de l’Ajuntament de Taradell va aprovar el 30 de maig de 2024 el seu primer pla de salut, fruit del treball conjunt del personal tècnic municipal, càrrecs electes del Consistori i la ciutadania del municipi. El projecte ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El pla de salut de Taradell ordena i programa les intervencions més adequades a les característiques de la població per millorar la salut i el benestar de la comunitat. Per aconseguir-ho, parteix de l’actuació coordinada de l’ajuntament sobre els determinants de la salut del municipi, la implicació dels agents de salut del territori i la participació en el procés dels veïns i veïnes de la vil.la.

Durant l’elaboració del pla, les aportacions van ser nombroses i significatives, i es van obtenir consensos generalitzats de les temàtiques a abordar. La participació es va instrumentar a partir de grups focals diferenciats, en la fase del diagnòstic, i mitjançant un qüestionari en línia i taller grupal en la fase de disseny del pla d’acció.

El pla de salut aplega un ventall d’accions organitzades en 9 eixos estratègics, definits en base a les necessitats detectades en el diagnòstic, les competències municipals de salut pública i les característiques d’entorn i demogràfiques de Taradell:

  • Condicions polítiques, socioeconòmiques, culturals i mediambientals
  • Relacions socials i soledat no volguda
  • Salut mental i benestar emocional
  • Serveis de salut
  • Activitat física
  • Alimentació saludable
  • Consum de substàncies i altres addiccions
  • Seguretat de les persones
  • Protecció de la salut

Les actuacions per millorar el benestar emocional i els consums addictius, l’increment progressiu de la població vulnerable amb necessitats de recursos de salut i socials, i la millora de l’entorn urbà i mediambiental són alguns dels principals reptes que el Pla de Salut de Taradell planteja afrontar durant els propers quatre anys, a partir de la mobilització dels recursos i actius del municipi, i el treball coordinat entre les institucions i la ciutadania.

Podeu consultar el pla a: Plans locals salut municipis província Barcelona - Salut pública - Diputació de Barcelona (diba.cat)

El recurs s’ofereix a través del Catàleg de Serveis.

 

Boletín: EspaiS@lut
Número de boletín: #141 - Estiu 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS