Butlletí EspaiS@lut
Abril 2024 - #138

Espai municipal

El Consell de Nois i Noies de L’Hospitalet coneix i debat sobre els resultats de l’enquesta de salut de 4t d’ESO

© Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat

© Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat

El Consell de Nois i Noies de L’Hospitalet (CNiN L’H) és un projecte de participació ciutadana que compta amb la implicació dels nois i noies en temes d’interès ciutadà que els preocupen i els interessen, sobre els què fan propostes per millorar la ciutat, posant-les a disposició de l’equip de Govern municipal. 

El Consell està format per nois i noies de 10 a 16 anys que són escollits, a principi de curs, entre l’alumnat de primària i secundària dels diferents centres educatius de la ciutat que voluntàriament participen del CNiN de L’H. Actualment, el Consell funciona amb dos grups, un format per consellers i conselleres de primària, i un altre amb consellers/es de secundària.  

En el Plenari d’inici de curs els consellers i conselleres reben els encàrrecs per part de l’alcaldessa i/o regidor d’educació perquè puguin debatre, reflexionar, i aportar les seves conclusions en el Plenari de tancament. Per aquest curs 2023-2024 el repte que se’ls ha plantejat als consellers i conselleres de secundària és: 

Ens sentim bé aquí! L’Hospitalet, una ciutat emocionalment saludable

Els nois i noies de secundària treballaran el benestar emocional, organitzant-se en tres grups:

  1. Píndoles de benestar emocional:  produiran i difondran reflexions, suggeriments, consells sobre el seu benestar emocional a la ciutat amb la col·laboració de TV L'H.
  2. Silenci a la ciutat: identificaran indrets silenciosos a la ciutat (en edificis públics o a l’espai urbà) i hi proposaran petites intervencions per gaudir-los (mobiliari, senyalització, il·luminació...).
  3. Aportacions dels nois i noies al Pla Local de Benestar Emocional: col·laboraran amb el Negociat de Salut Comunitària amb l’objectiu de:
  • Aprofundir en la diagnosi sobre salut emocional dels adolescents.
  • Conèixer i difondre els serveis i entitats de la ciutat que ofereixen suport emocional als adolescents.
  • Participar en la Taula de Salut Mental de la ciutat.

Als tres grups, entre desembre i gener, se’ls han presentat els resultats de “lEnquesta d’hàbits relacionats amb la salut en alumnes de 4t de l’ESO de L’Hospitalet de Llobregat”. 

En cada una de les tres sessions, a través d’un format molt participatiu, es van presentar i discutir els principals resultats sobre estat anímic i benestar emocional de l’enquesta d’hàbits relacionats amb la salut a alumnes de 4 d’ESO que s’havia fet a L’Hospitalet el curs anterior. Els comentaris i observacions dels i les joves van centrar-se en les raons de les desigualtats en el malestar emocional entre nois i noies, la importància de components com la desesperança vers el futur i la necessitat de tenir actius i recursos que els resultin atractius. Fruit de tota aquesta feina de diagnòstic i priorització de problemes, al llarg del curs faran un treball de prioritzar propostes concretes per al seu abordatge, així com la preparació de materials audiovisuals divulgatius entre els propis joves sobre els aspectes principals que decideixin destacar en benestar emocional.

D’altra banda, arrel d’aquestes exposicions i presentació de conclusions s’han generat diferents temàtiques que els joves han plantejat abordar en properes sessions, com escollir que es vol fer en un futur, la soledat, les relacions sentimentals, activitats saludables, entre d’altres temes.

 

Contingut elaborat per l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat 

Boletín: EspaiS@lut
Número de boletín: #138 - Abril 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS