Butlletí EspaiS@lut
Desembre 2022 - #123

Espai municipal

Els Hostalets de Pierola aprova el Pla Local de Salut 2023-2027

© Ajuntament dels Hostalets de Pierola

© Ajuntament dels Hostalets de Pierola

Per potenciar les polítiques de salut al municipi, millorar la qualitat de vida dels habitants i promoure un espai comunitari per facilitar l’adopció d’estils de vida saludables entre la població, l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola va començar a elaborar el seu pla local de salut, amb el suport de l’Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona.

El Pla local de Salut dels Hostalets de Pierola 2023-2027 es va aprovar el 14 de setembre de 2022.
Elaborar un pla de salut permet reflexionar sobre quins són els reptes i oportunitats de salut en el municipi, i decidir després quines poden ser les respostes més adequades. En aquest procés de reflexió, és important comptar amb la participació de tots els sectors involucrats, i especialment la ciutadania. A Els Hostalets de Pierola s’han realitzat 27 consultes a informants clau del municipi i s’ha comptat amb les respostes de 206 persones a una enquesta ciutadana feta a l’aire lliure, on han pogut manifestar la seva percepció dels problemes de salut prioritaris al municipi.

El resultat ha estat un pla de salut que aplega 31 accions amb la mirada posada en 5 objectius clau: promoure entre les persones estils de vida saludables i capacitats per cuidar la seva salut, fer del municipi un lloc més saludable per viure, reforçar el treball en xarxa i comunitari en salut i consolidar els recursos que en un futur poden ajudar-nos a afrontar futures emergències sanitàries, sense perdre de vista un objectiu implícit en tot el pla: reduir l’impacte de les desigualtats socials en la salut de les persones.

Les 31 accions del pla de salut, escollides a partir del treball de tres comissions tècniques centrades en les temàtiques de salut pública, estils de vida i entorn natural, s’ordenen al voltant de 7 eixos d’acció, que marquen les prioritats de salut consensuades:
•    Diversitat funcional i dependència
•    Addiccions i salut mental
•    Medi ambient, espais verds i animals
•    Mobilitat i urbanisme
•    Sanitat
•    Alimentació
•    Activitat física i lleure

Els Hostalets de Pierola compta així amb una estratègia de salut pública adaptada a les necessitats i recursos del municipi per al període 2023-2027. El pla es pot consultar aquí.
El recurs s’ofereix a través del Catàleg de Serveis 
 

Boletín: EspaiS@lut
Número de boletín: #123 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS