espaiS@lut - Setembre 2014

Butlletins
Setembre 2014 - #31

El Servei de Salut Pública informa

Resultats de la 5a edició dels Cercles de Comparació Intermunicipal en Seguretat Alimentària

Enguany s'ha dut a terme la 5a edició dels Cercles de Comparació Intermunicipal en Seguretat Alimentària (CCISAM), el passat 7 de juliol es van presentar els resultats d'aquesta edició en una sessió que es va celebrar a la sala d'actes del Museu Marítim.

Els cercles són una metodologia de treball que té per objectiu promoure la millora de la qualitat dels serveis, i en aquest cas concret en matèria de Seguretat Alimentària, competència municipal obligatòria, mitjançant una eina de Gestió d'avaluació de resultats: el Quadre Resum d'Indicadors de Seguretat Alimentària (QRISAM), a partir de la qual es poden analitzar els punts forts i les oportunitats de millora de cadascun dels ens participants, el que permet anar avançant cap a l'objectiu fixat.

La participació aquest any ha estat de 37 municipis, entre ells Cambrils de fora de la demarcació de Barcelona, i 6 districtes de la ciutat de Barcelona, el que suposa un creixement constant del nombre d'ens participants, el que permet tenir dades força representatives i veure l'evolució de la seguretat alimentària en el món local. Així es constata una millora en el compliment normatiu per part del comerç minorista del sector alimentari i de la restauració col·lectiva comercial, i una millora de la gestió dels serveis de seguretat alimentària en la majoria dels ens locals participants.

Un element a destacar del que han sigut els cercles enguany és el treball dut a terme en els tallers de millora: l'anàlisi de fortaleses. Es defineix una fortalesa com qualsevol àmbit d'un servei que ha estat gestionada de forma especialment satisfactòria per un grup de municipis. Així es van escollir 8 intervencions que es van considerar claus per poder gaudir d'uns serveis de seguretat alimentària de qualitat, aquestes estan recollides i analitzades al web de salut pública, destacant en cadascuna els factors d'èxit per aconseguir-les i també els possibles obstacles que poden dificultar el seu assoliment.

Els resultats dels indicadors del QRISAM 2013, així com la seva evolució, es poden consultar en la versió de lliure difusió de l'informe final del CCISAM.

 


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat