Novembre i desembre 2022. Núm. 20

Actualitat

La Diputació de Barcelona aposta per la transformació digital de l’Administració pública

Imatge: Gabinet d'Innovació Digital

Imatge: Gabinet d'Innovació Digital

El dilluns 7 de novembre, el diputat d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, Marc Verdaguer, va inaugurar la Jornada de Transformació Digital 2022. «La transformació digital que vindrà», que es va celebrar al Palau Güell de Barcelona.

La jornada va estar adreçada als ens locals que actualment són beneficiaris dels serveis SeTDIBA, i també a aquells que encara no ho són i volien conèixer els serveis i l’estratègia que ofereix la Diputació de Barcelona.

Va ser conduïda per la presentadora Mari Pau Huguet i Subias, i la inauguració va anar a càrrec de Marc Verdaguer, diputat de l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial.

Verdaguer va assegurar que «hem d’avançar en aquest repte de la transformació digital de l’Administració no per obligació, sinó per convicció», ja que «el nostre objectiu principal és facilitar les gestions a la ciutadania, les entitats i les empreses».

Una aposta que va lligada a tot un conjunt de reptes com «l’accés a les comunicacions, l’accés ràpid i segur a Internet, un accés que no pot dependre de raons territorials», l’aprenentatge continu i «les inversions i l’accés al programari i al seu manteniment, sumant massa crítica per assegurar els millors serveis a tots els ajuntaments, per petits que siguin».

Pel que fa al projecte SeTDIBA que impulsa la corporació, Verdaguer va recordar que «hem dedicat una atenció especial als municipis més petits, als que tenen menys de 5.000 habitants, però hem estat agosarats i hem volgut créixer, obrint-lo també als municipis de fins a 20.000 habitants».

Entre altres ponències, la jornada va comptar amb la intervenció de Beatriz Martín, directora digital (chief digital officer - CDO) a BBDO-España i responsable de programes pedagògics del màster de Big Data de la Universitat Internacional de Catalunya. També hi va haver una taula rodona en què van intervenir Eloi Hernández, alcalde de Fonollosa i president del Consell Comarcal del Bages, Noelia Ramires, alcaldessa de Balsareny, Josep Podadera, tècnic informàtic del Pont de Vilomara i Rocafort, Míriam Medrán, tècnica de Govern Obert de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, i Teresa Rovira, secretària  interventora de l’Ajuntament de la Palma de Cervelló.

Transformació digital dels governs locals

SeTDIBA és un projecte que inclou un conjunt de serveis d’administració dirigit als ajuntaments i a les entitats municipals descentralitzades que s’hi acullen. Ofereix suport immediat i programat als treballadors públics d’aquests governs locals, així com un centre de recursos i formació contínua. A més, el fet que sigui la Diputació qui impulsi aquest projecte permet que els ens locals disposin d’una actualització i millora dels serveis que reben.

Cal recordar que la majoria d’aquests ajuntaments no disposa d’un perfil tècnic informàtic i reben suport puntual del consell comarcal o d’empreses externes per a les tasques de manteniment informàtic ordinari.

Seguidament, us oferim els enllaços de les diferents intervencions que es van dur a terme al llarg de la jornada.

Per ordre d’aparició:

Intervenció de Marc Verdaguer, diputat de l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial

Intervenció de Beatriz Martín Valcarcel, directora digital a BBDO-España i responsable de programes pedagògics del màster de Big Data de la Universitat Internacional de Catalunya

Intervenció de Xavier Forcadell, coordinador de l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial

Intervenció de Magda Lorente, cap de Secció de l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial

Taula rodona amb les intervencions dels ponents següents, coordinada per Dolors Càceres, referent SeTDIBA al territori:

  • Eloi Hernández, alcalde de Fonollosa i president del Consell Comarcal del Bages
  • Noelia Ramírez, alcaldessa de Balsareny
  • Josep Podadera, tècnic informàtic de l’Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort
  • Míriam Medrán, tècnica de Govern Obert de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
  • Teresa Rovira, secretària interventora de l’Ajuntament de la Palma de Cervelló

La galeria de fotografies de la jornada la podeu trobar a l’enllaç següent: https://setdiba.diba.cat/gallery/galeria-de-jornada-transformacio-digital-2022-transformacio-digital-que-vindra
 

Boletín: Innov@diba
Número de boletín: Novembre i desembre 2022. Núm. 20

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona