Novembre i desembre 2022. Núm. 20

Actualitat

La Diputació de Barcelona fa valer la importància de les dades obertes

Marc Verdaguer durant la inauguració de la jornada

Marc Verdaguer durant la inauguració de la jornada

Dilluns 21 de novembre, el diputat president d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, Marc Verdaguer, va inaugurar la Trobada Nacional de Dades Obertes «Cap a una política de dades amb un veritable propòsit: la cohesió territorial».

Aquesta primera Trobada Nacional de Dades Obertes va tenir l’objectiu de ser un espai de trobada i reflexió de les administracions per identificar i elaborar propostes concretes que permetin que les dades obertes siguin realment utilitzades i aportin un valor concret en la millora de les condicions de vida dels ciutadans.

Marc Verdaguer va detallar que «la tecnologia és l’eina clau que ens permet situar el ciutadà al bell mig de la construcció de les noves polítiques i fer-ho, justament, comptant amb ell», i va remarcar la importància de treballar en les dades obertes, per tal d’enriquir-les i «fer possible la seva interconnexió i fer que la seva utilitat creixi exponencialment».

El diputat va recordar també que la corporació treballa per «fer arribar l'impuls de polítiques de dades obertes a tot el territori» i «impulsar iniciatives perquè l'obertura de dades aporti valor en forma d'automatització també a les administracions mateixes».

La jornada va ser organitzada per la Diputació de Barcelona, el Govern d’Aragó i la Diputació de Castelló i es va celebrar a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.
 

Boletín: Innov@diba
Número de boletín: Novembre i desembre 2022. Núm. 20

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona