Novembre i desembre 2022. Núm. 20

Notícies

Marc Verdaguer destaca l’aposta per connectar el territori a la jornada dels GrausTIC

Instantània de la inauguració

Instantània de la inauguració

El diputat president d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, Marc Verdaguer, va participar, el dijous 10 de novembre, a la inauguració de la Diada de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a Catalunya,  que es va celebrar a la Torre Telefònica de Barcelona.

Durant la seva intervenció, Marc Verdaguer va explicar que «l’acceleració de les necessitats digitals imposades pel teletreball, l’educació en línia, l’administració digital, la sanitat, el comerç electrònic, la indústria 4.0 o les ciutats intel·ligents, entre d’altres, han posat al descobert grans desigualtats en l’accés als serveis digitals», i va continuar dient: «No hi haurà una ciutadania plena sense accés a la tecnologia, i no hi haurà societat digital sense infraestructures que garanteixin l’accés a tot el ventall de tecnologies digitals avançades».

Per aquest motiu, el diputat va destacar que «la Diputació de Barcelona treballa en col·laboració amb el Govern de la Generalitat de Catalunya per fer arribar la fibra òptica a tots els municipis, i estem ajudant a liderar la implementació de la tecnologia 5G, que farà arribar i crear nous serveis digitals, que permetran vertebrar digitalment el territori, combatre el despoblament rural, ajudar a fixar la població al municipi, i fer possible aquell ideal que tothom, visqui on visqui, pugui desenvolupar el seu projecte vital, professional i econòmic».

Des del 2019, GrausTIC organitza la Diada de les TIC, tot un referent dins del sector, amb la participació de les personalitats més representatives del món empresarial, universitari i de les administracions. La Jornada d’aquest any es va centrar en el «Metavers i les noves realitats». A més, també es van atorgar els Premis GrausTIC amb l’objectiu de distingir els professionals, empreses o institucions que promouen l’ús de les TIC i les fan servir per millorar la innovació, l’esforç exportador i la responsabilitat social.
 

Boletín: Innov@diba
Número de boletín: Novembre i desembre 2022. Núm. 20

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona