Maig 2022. Núm. 15

Notícies

Taller sobre estils relacionals i habilitats comunicatives en el marc de la xarxaCORH

Imatge: XarxaCORH

Imatge: XarxaCORH

El dijous 5 de maig, va tenir lloc la jornada plenària de la xarxaCORH, a la Sala Mirador del CCCB, a la qual van assistir els directius i màxims responsables de recursos humans dels ajuntaments més grans de la demarcació (els socis i sòcies de la xarxaCORH). El taller es va centrar en el model Bridge d’habilitats comunicatives i estils relacionals.

En aquesta trobada vam dur a terme un interessantíssim taller, conduït per Diana Garcia —formadora experta en comunicació interpersonal i col·laboradora de l’Institut 5 fars de Ferran-Ramon Cortés—, en el qual vam poder aprofundir i aplicar el model Bridge d’habilitats comunicatives i estils relacionals. 

El model Bridge és una eina psicomètrica que ens ajuda a descobrir el nostre estil relacional i el de les persones que ens envolten. En aquest sentit, tots som diferents i tenim la nostra pròpia manera d’expressar-nos, i ens agrada una determinada comunicació o hi connectem. 

Així, aquest model permet identificar el teu estil relacional i t’ajuda a descobrir les diferents estratègies per entendre’t amb els altres estils.

Els quatre estils relacionals bàsics parteixen dels eixos racional, emocional, reflexiu i actiu i s’identifiquen metafòricament amb els quatre elements de la natura (terra, foc, aigua i aire) en funció de la posició envers aquests dos eixos. 

Els participants en el taller van respondre prèviament un qüestionari a partir del qual van rebre un informe personalitzat per tal d’identificar el seu estil relacional primari i proporcionar-los les estratègies de comunicació amb la resta d’estils. 

Partint dels resultats obtinguts en els informes personalitzats, es va dur a terme un seguit de jocs de rol, aplicats a situacions quotidianes amb què es pot trobar un responsable de recursos humans en el seu dia a dia, que van permetre posar en pràctica el model treballat. 
 

Boletín: Innov@diba
Número de boletín: Maig 2022. Núm. 15

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona