Març 2022. Núm. 13

Notícies

La Diputació de Barcelona, present a la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica

Imatge: lanit.cat

Imatge: lanit.cat

La 27a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica va reivindicar les dones pioneres del sector TIC i va posar en valor les aportacions dels professionals de l’enginyeria a la societat.

El passat 21 de març va tenir lloc la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, un acte de referència del sector de les telecomunicacions i TIC que se celebra a Barcelona des del 1995.

Aquest esdeveniment, organitzat conjuntament per l'Associació Catalana d'Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF), és la trobada de treball col·laboratiu per excel·lència per a professionals, empreses, Administració pública, associacions i institucions del sector TIC del país.

La cerimònia, amb més 900 assistents, va comptar amb la participació del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i amb la intervenció via vídeo de la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, entre altres autoritats.

Durant la celebració es van lliurar els Premis de La Nit: 

  • Premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada a Anna N. Schlegel, vicepresidenta de Procore Technologies i cap d’estratègia de GPA Innova
  • Premi Salvà i Campillo a l’Emprenedoria a Marta Guardiola, presidenta i directora tècnica de MiWEndo Solutions
  • Premi Joan Clarke al CIO Destacat a Mercè Buxadera, CIO per al sud d’Europa del Grup Danone
  • Premi Alan Turing al Compromís Social a Projecte Hugo, de la companyia Evidenze
  • Premi a la Comunicació i Divulgació de les TIC a l’Altra Ràdio, de Ràdio 4-RNE
  • PREMI D’HONOR a Ramon Pallàs Areny, catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya i professor de l’Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC)
  • Reconeixements especials a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (UPC), amb motiu dels seus 50 anys d’història, i a Localret, amb motiu del seu 25è aniversari
  • Homenatge Pioneres TIC a Elena Bardají, llicenciada en Informàtica per la FIB-UPC (promoció de 1979), i a Asunción Moreno, enginyera de telecomunicació per l’ETSETB-UPC (promoció de 1981-82).

El diputat president de l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, Josep Arimany, va lliurar el Premi Alan Turing al Compromís Social a Projecte Hugo, de la companyia Evidenze. Aquest projecte recull, a través d'una app, dades de milers de pacients amb esclerosi múltiple i les variables que el seu telèfon mòbil emmagatzema automàticament sobre els hàbits de vida i biomarcadors, i les enllaça amb bases de dades externes. S’aconsegueix així un coneixement total de la patologia aportant evidències científiques complementàries als assajos clínics.
 

Boletín: Innov@diba
Número de boletín: Març 2022. Núm. 13

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona