Març 2022. Núm. 13

Notícies

Celebrem el Dia Internacional de les dades obertes

Imatge: Iniciativa Open Data Barcelona

Imatge: Iniciativa Open Data Barcelona

Des del 5 de març, s’ha celebrat arreu del món el Dia Internacional de les dades obertes, amb diverses activitats encaminades a divulgar la importància de les dades per a la governança participativa, la generació de valor i l’eficiència a escala global i local.

L’equip de dades obertes de la Diputació de Barcelona va participar a la jornada «Per una reutilització més efectiva de les dades obertes», organitzada per Iniciativa Open Data Barcelona el 9 de març. La trobada va centrar-se a compartir coneixement i experiències sobre les dades obertes públiques disponibles i les oportunitats de la seva reutilització, tot establint un diàleg entre les administracions i les persones que les reutilitzen per millorar el seu ús efectiu.

El responsable tècnic de dades obertes de la Diputació de Barcelona, Oriol Roselló, va intervenir a la taula rodona «Oportunitats de les dades obertes de les institucions», moderada per Carles Agustí, consultor internacional de governança i tecnologia. Durant la taula rodona, Roselló va repassar, juntament amb representants de dades obertes de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Tarragona les novetats dels portals de dades obertes d’administracions públiques, les dades que ofereixen i les facilitats per promoure la seva reutilització. 

Pel que fa a l’afavoriment de la reutilització de dades, Roselló va animar totes les administracions a fer servir llicències de reutilització de domini públic, que no posen cap restricció ni condició a l’ús de les dades, com ho fa la Diputació de Barcelona a la majoria de datasets. El responsable tècnic de dades obertes va destacar la necessitat de connectar totes les dades entre elles i també amb dades externes a través del linked data (dades enllaçades) i de facilitar grafs per visualitzar les connexions i les relacions entre les dades perquè resultin més útils i fàcils de reutilitzar. Per acabar, Roselló va exposar les iniciatives concretes de reutilització que ha dut a terme darrerament la Diputació de Barcelona.
 

Boletín: Innov@diba
Número de boletín: Març 2022. Núm. 13

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona