Març 2022. Núm. 13

Observatori local

Estratègies de ciutat intel·ligent per a Malgrat de Mar

Imatge: disseny propi

Imatge: disseny propi

La Direcció de Serveis de Tecnologies i Sistemes Corporatius ha lliurat a l’Ajuntament de Malgrat de Mar una diagnosi de solucions de ciutat intel·ligent aplicades a la gestió urbana.

L’objectiu del projecte ha estat identificar els principals reptes als quals s’enfronta actualment el municipi. Aquesta diagnosi s’ha fet partint de la definició d’una estratègia de ciutat intel·ligent i de les accions incloses en el seu pla d’actuació municipal.

El treball s’ha dividit en dues fases: d’una banda, una diagnosi de la situació actual al municipi, tenint en compte l’anàlisi de les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats (DAFO), i un diagnòstic del grau de maduresa smart. De l’altra, un full de ruta de ciutat intel·ligent, que inclou la identificació, l’anàlisi, la priorització i la programació d’iniciatives estratègiques smart per aconseguir un projecte de transformació del municipi a curt i mitjà termini.

Els reptes de ciutat intel·ligent detectats en l’àmbit de la promoció econòmica comencen per la necessitat de conèixer millor les activitats que fan els ciutadans i turistes de Malgrat de Mar amb l’objectiu de prendre decisions futures. D’altra banda, també s’ha vist que cal informar millor la ciutadania sobre la mobilitat al municipi, intentar millorar la seguretat i promoure la transformació del parc mòbil públic cap a una mobilitat més sostenible. 

En l’àmbit del medi ambient, el projecte proposa digitalitzar la gestió de residus, fomentar la conscienciació ciutadana i reduir el consum energètic als edificis de la ciutat. 

Per acabar, en l’eix de governança, es vol augmentar l’eficiència interna al consistori i establir una col·laboració estreta amb la població que promogui l’intercanvi de coneixement i de solucions al servei de la ciutat.

La Direcció de Serveis de Tecnologies i Sistemes Corporatius dona assistència als ajuntaments per a la millora de la gestió urbana, en concret amb aquest recurs tècnic «Desenvolupament d’estratègies de ciutat intel·ligent». També hi podem trobar dues línies de suport addicional: d’una banda, el recurs material «Plataforma tecnològica per a la gestió urbana» i, de l’altra, el recurs econòmic «Adquisició de dispositius integrables a la plataforma tecnològica per a la gestió urbana». 
 

Boletín: Innov@diba
Número de boletín: Març 2022. Núm. 13

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona