Juny - setembre 2024 - Núm. 211

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

DESTACAT

Concessió de les subvencions per a entitats 2024

La Junta de Govern de la Diputació de Barcelona, celebrada en data 26 de setembre, ha aprovat la concessió de subvencions per a projectes en matèria de feminismes i igualtat a favor d’entitats sense finalitat de lucre durant l’any 2024.

Podeu consultar la resolució en aquest enllaç

Estiu lliure de violències masclistes

L’Àrea de Feminismes i Igualtat ha reforçat al territori els mesos d’estiu el seu Servei de consultes jurídiques i supervisió psicològica telemàtica per a entitats en casos de violències masclistes. , així com l’ampliació de la presència dels Punts Lila als espais d’oci.

NOVETATS

Trobada de la Xarxa de Municipis LGTBI

La Xarxa té com a objectiu principal sumar actuacions per donar visibilitat, dotar de drets i  establir sinèrgies de treball conjunt entre els diferents municipis de Catalunya en matèria LGTBI. El 2 d’octubre, a l’Espai Francesca Bonnemaison, es va celebrar la seva sessió de treball “Repensant la Xarxa de Municipis LGTBI”.

Nous recursos per a municipis de fins a 20.000 habitants

El Servei de Polítiques d'Igualtat proposa, al Catàleg de Serveis 2024, dos nous suports econòmics a través de la modalitat de fons de prestació, adreçat als municipis de fins a 20.000 habitants que desenvolupin projectes, programes i serveis en l’àmbit LGTBI i en l’àmbit de l’abordatge de les violències masclistes desenvolupades en contextos d’oci i festius.

INNOVACIÓ, FORMACIÓ I RECERCA

Ecosistema urbà de suport a les cures als municipis de Barcelona

Recerca guanyadora de la 13a convocatòria del “Premi a la recerca en polítiques de gènere Francesca Bonnemaison”. L’autora, Blanca Baldivia, identifica quines són les condicions materials i immaterials que ha de proporcionar l’espai urbà per a facilitar la gestió i provisió de les cures i  desenvolupar una eina per als municipis per a actuar com a suport físic a la diversitat de cures que es desenvolupen en l'espai públic.

En marxa les Avaluacions d'eines de planificació de polítiques d'igualtat i per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere

Aquest recurs, integrat al Catàleg de Serveis de l’Àrea de Feminismes i Igualtat, fa un acompanyament tècnic professional per a l'elaboració de l'avaluació dels plans locals i interns d'igualtat de gènere i plans locals LGTBI, adreçat al personal tècnic municipal de la demarcació.

Oberta la inscripció a les Càpsules formatives per a tècnics i electes al voltant de les violències masclistes del quart trimestre de l’any

Modalitat formativa en línia, combinada amb un espai de reflexió, preguntes, respostes i propostes de 2 hores de durada, amb temes molt concrets i específics al voltant de les violències masclistes. Podeu triar càpsula i data a través del nostre web.

Reimagina't. Vídeos lliures de sexisme

La temàtica de la 16ª edició del concurs convocat per l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació són els conflictes. Reimagina’t ens convida en aquesta edició a posar sobre la taula les diferències, els desacords i les opinions diverses. A crear vídeos lliures de sexisme que mostrin com aquestes divergències esdevenen motor per al canvi. Inscripcions obertes fins el 31 d'octubre.

Inici de curs dels màsters i postgraus especialitzats en polítiques de gènere i violències masclistes

Des de l’Àrea de Feminismes i Igualtat col·laborem, un curs més,  en diferents estudis universitaris de segon grau especialitzats en polítiques de gènere i violències  masclistes.

ESCOLA DE LA DONA

L’oferta formativa de l’Escola de la Dona s’amplia i arriba el curs 2024-2025 a més de 300 propostes

Com a novetat, cal destacar la creació d’una nova àrea de recursos per a l’empoderament, que oferirà formació al voltant del coaching, les violències digitals i la comunicació inclusiva.

Podeu consultar tota l’oferta i les activitats a través del web i a les xarxes, especialment a instagram on ja comptem amb més de 4.000 seguidors.

ESPAI FRANCESCA BONNEMAISON

Que ni els petons ens callin la boca, de Carme Valverde, nova exposició al Rebedor de la Francesca

Proposta expositiva que té com a finalitat contribuir a la lluita contra la violència masclista i proporcionar suport a les dones maltractades. Es podrà visitar al Rebedor de la Francesca de l’Espai Francesca Bonnemaison del 7 al 31 d’octubre.

La inuguració tindrà lloc el dilluns dia 7 a les 18h.

RECOMANEM

Dia Internacional de la Dona Rural

El 15 d’octubre es reconeix la funció i la contribució decisives de la dona rural, inclosa la dona indígena, en la promoció del desenvolupament agrícola i rural, la millora de la seguretat alimentària i l’erradicació de la pobresa rural.

Protocol guia per a la prevenció i l’abordatge de violències en el sector audiovisual

El Departament contra els abusos en el sector audiovisual i les arts escèniques de Catalunya de l’Acadèmia del Cinema Català, amb el suport de l’Àrea de Feminismes i Igualtat, va organitzar el passat 19 de setembre a La Cuina de l’Espai Francesca Bonnemaison la Jornada professional sobre el Protocol per a la prevenció i abordatge de les violències masclistes i LGTBI-fòbiques en el sector audiovisual.