Espais interiors més saludables, més confort, més estalvi energètic i millora de la vida útil de l’habitatge o de l’edifici són alguns dels beneficis de la rehabilitació. Amb l’objectiu d’ensenyar a la ciutadania aquests avantatges, l’exposició ReHabilitem, impulsada per l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona, inicia aquest 2025 el seu quart any d’itinerància per la província.
La Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona han presentat aquest dijous, 13 de febrer, un nou punt d’assessorament del Servei d’Intermediació en Deutes d’Habitatge (SIDH), ubicat a l’Oficina d’Habitatge Local de Cerdanyola del Vallès.
Les accions del pla serviran per crear 226 nous pisos assequibles.
El document estableix estratègies per millorar l’accés i la qualitat de l’habitatge.
El treball se centra en la sostenibilitat, adaptació al canvi climàtic, economia circular, cohesió social i un model urbà sostenible.
El treball destaca la correlació entre el nombre de dèficits dotacionals, jurídics i urbanístics i el nivell de vulnerabilitat social dels habitants.
Els ajuntaments de Castellgalí i Subirats han rebut suport per la constitució del seu Patrimoni Públic de Sòl i Habitatge, (PPSH), un instrument de gestió de sòl molt útil per als municipis per participar en el procés de creació d’habitatge assequible.
El DUPROCIM determina la planificació de la protecció civil en l’àmbit local i incorpora tots els riscos que poden afectar el municipi.
S'ha implantat a Malgrat de Mar, Sant Feliu de Codines, Santa Maria de Palautordera, Santa Perpètua de Mogoda, Olivella i Vallgorguina
El PCOM facilita la gestió del risc, facilita l’avaluació d’emergències i permet una actualització dels plans de protecció civil municipals.
El treball preveu accions i mesures que han d’adoptar els municipis amb els seus propis mitjans i recursos per fer front a les emergències.
Els quatre municipis sumen més d’un miler d’activitats i establiments censats. El sector predominant és el de serveis, amb un 24% del total.
La formació forma part del cicle d’urbanisme pràctic, que té com a objectiu donar resposta a les necessitats dels ens locals.
El 55% de les atencions ha estat per temes d’activitats regulades i protecció civil; el 34%, per qüestions urbanístiques; i l’11% en matèria d’habitatge.
L’Àrea d’Urbanisme, Habitatge i Regeneració Urbana oferta aquest any 25 recursos, dels quals 17 van tancar el termini de recepció de peticions el 31 de gener.
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.cat • www.diba.cat/hua