Un estudi encarregat per l’Oficina d’Habitatge a la Càtedra Mango de Responsabilitat Social d'ESCI-UPF ha calculat el valor social creat pels ajuts a l’adquisició d’habitatges de la Diputació de Barcelona. Aplicant la metodologia de quantificació del valor social integrat (VSI), l’estudi analitza i quantifica en termes monetaris el valor social dels ajuts a l’adquisició. Aplicant aquesta metodologia innovadora, l’estudi quantifica el Valor Social Integrat (VSI) generat pels ajuts a l’adquisició d’habitatges de l'Oficina d'Habitatge és de més de 17.000 euros per habitatge i any.
Les administracions locals comparteixen experiències en l’àmbit de l’Agenda Urbana per aconseguir municipis més resilients, sostenibles i inclusius
Barcelona va acollir el passat 18 de juliol la primera edició del Fòrum de les Agendes Urbanes locals. L'esdeveniment, organitzat per la Diputació de Barcelona va ser un punt de trobada per compartir i posar en valor la feina que estan fent diferents municipis barcelonins a l'àmbit de l'Agenda Urbana.
L'exposició, inaugurada el 14 de juny, es podrà visitar fins al 31 d'agost a l'Oficina de Rehabilitació del municipi de Terrassa.
Els informes tenen com a objectiu sintetitzar el contingut de l’assistència als ajuntaments de Mataró i de Rubí.
Durant el Catàleg de Serveis 2021, el Consell Comarcal del Moianès va demanar suport per al disseny d’una taula d’habitatge a la comarca.
Els Ens locals que han participat a la quarta edició del programa, l'han puntuat amb una mitjana de notable alt.
La sessió pretén donar valor als ajuts i subvencions municipals que la ciutadania pot aprofitar per a rehabilitar edificis.
Tècniques de l’Oficina d’Habitatge van oferir una sessió dedicada a la planificació de polítiques d’habitatge.
El document proposa una adequació del planejament vigent a la realitat actual establint un nou model d’ordenació integral del municipi.
El document identifica i prioritza els aspectes urbanístics clau a abordar per l’ens local en el marc d’un nou planejament general.
El Servei d’Urbanisme ha lliurat a l’ajuntament de Vilada el document de Diagnosi i Estratègies respecte el futur del planejament general.
L’assistència permetrà al municipi establir les accions i directrius d’aquest àmbit fonamental en el desenvolupament futur de la ciutat.
L'objectiu de l'estudi és abordar les principals problemàtiques i requeriments de gestió i aportar propostes estratègiques que s’ajustin a la realitat de l’àmbit territorial.
L’estudi analitza l’adequació de les seves Normes Subsidiàries de Planejament a la normativa urbanística actual per posar fre al procés de despoblament.
Lliurat el document que permetrà plantejar estratègies per completar la gestió urbanística de la Urbanització.
S'estudia la conveniència de modificar les densitats residencials dels Polígons d’Actuació Urbanística.
Situada dins del Montnegre i el Corredor, l'assistència ha comptat amb la participació del Servei de Gestió de Parcs Naturals de la Diputació.
L’estudi presenta tres estratègies d’actuació per tal d’abordar la problemàtica de la urbanització i diferents alternatives.
El document permetrà l’adquisició de l’immoble per completar l’àmbit qualificat com a sistema urbanístic d’equipaments comunitaris segons el Planejament vigent.
La Diagnosi estudia diferents estratègies d’implantació de cooperatives d’habitatge en edificacions fabrils en sòl no urbanitzable, posant el focus en el cas de Can Balada.
El Servei d’Urbanisme exposa els principals reptes en Urbanisme i Salut en l’acte de presentació dels resultats d’aquest projecte internacional en el que participa la ciutat de Vic.
L'objectiu del conveni és donar suport als municipis en matèria de protecció civil i millorar l’intercanvi d’informació i coordinació.
L’objectiu del PCOM es convertir el DUPROCIM (Document únic de protecció civil municipal) en una eina realment operativa.
Els ajuntaments de Vic i Sant Quirze de Besora han rebut la integració de la cartografia de protecció civil del DUPROCIM (Document únic de protecció civil municipal) al SITMUN.
Es tracta del PAU de la Festa de la cirera de Santa Coloma de Cervelló, el PAU de la sala polivalent i recinte Rogelio Rojo de Masquefa i el PAU dels actes de foc a la platja a la Festa Major de Premià de Mar.
Els ajuntaments de Cabrera de Mar i Les Masies de Voltregà ja disposen de cens d’activitats i establiments i del pla de verificació d’activitats comunicades.
El DUPROCIM és un treball que estableix el marc orgànic i funcional per prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns i donar resposta adequada a possibles situacions d’emergència al municipi.
“Espai Promovem: impuls per a l’obra nova i la gran rehabilitació” és un espai de reflexió, interrelació, creació i transferència de coneixement sobre el procés de promoció d’habitatge social i assequible.
L’Oficina d’Habitatge recupera aquest cicle després de més de 2 anys en suspens degut a la pandèmia, on es van poder conèixer sobre el terreny les experiències de l’Ajuntament de Taradell i la Mancomunitat La Plana.
L’acció formativa Introducció a l’Acció Urbanística Local: Gestió Urbanística, s’ha celebrat entre juny i juliol, amb una assistència d’una quarantena de personal tècnic d'ajuntaments de la Demarcació.
L'Oficina d'Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil va celebrar al juny una jornada i un curs que va comptar amb 2 sessions formatives.
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.cat • www.diba.cat/hua