Habitatge, Urbanisme i Activitats - juliol 2014

Butlletins
juliol 2014 - #62

Habitatge

Lliurament dels Estudis de Viabilitat de la promoció de Cal Porrós de Begues i de dues promocions Andel al carrer Molí, 4 i carrer Font dels Casats, 8 de Molins de Rei

El passat 20 de juny la Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats va lliurar l'estudi que aborda la viabilitat econòmica de la rehabilitació de la finca Cal Porrós de Begues.

 

El mateix dia la Gerència va lliurar l'estudi de dues promocions de Molins de Rei, que indaga el model cooperatiu escandinau Andel, una forma intermèdia entre la venda i el lloguer.

L'Estudi de Viabilitat de Cal Porrós de Begues proposa la rehabilitació de la finca per construir dos habitatges en règim de lloguer. El document consta de diferents parts com les condicions de partida, la proposta, l'anàlisi econòmica o el finançament.

Aquest document facilitarà a l'ajuntament la valoració de factors a favor i en contra sobre l'execució directa de la promoció com a promotor.

L'Estudi de Viabilitat de dues promocions Andel a Molins de Rei consta de nou apartats. Els primers són una introducció general a aquesta alternativa als sistemes tradicionals de construcció i gestió de l'habitatge, i els posteriors tracten la seva aplicació específica en les promocions del Carrer Molí, 4 i Font dels Casats, 8. En el primer cas es proposa la construcció de 24 habitatges i en el segon de sis.

El model Andel, està àmpliament implantat als països escandinaus, però aquí resulta una forma d'accés innovadora i poc coneguda. A cavall entre la propietat i el lloguer l'Andel es basa en la formació de cooperatives d'habitatge sense ànim de lucre les quals s'encarreguen de construir o obtenir habitatge pels seus socis cooperativistes. Una vegada la cooperativa disposa de la propietat de l'immoble, cedeix als socis els habitatges de per vida. Els seus punts forts són la facilitat de l'accés, l'estabilitat en el temps i la flexibilitat. Els seus punts dèbils són la dificultat inicial de la implantació del model pel desconeixement, l'accés al finançament en el moment actual i la poca diversitat d'operadors organitzats en aquest país.


Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats