Habitatge, Urbanisme i Activitats - febrer 2014

Butlletins
febrer 2014 - #57

Urbanisme

Lliurats els PE de catàleg de masies, cases rurals i altres construccions de Calonge de Segarra, Subirats i Begues

Recentment la GSHUA ha lliurat als Ajuntaments de Calonge de Segarra i Subirats els documents del Pla especial del catàleg de masies, cases rurals i altres construccions en sòl no urbanitzable (PEM) per a la seva aprovació inicial.

També s'ha lliurat el document del Text refós del PEM a l'Ajuntament de Begues.

L'objectiu del PEM és elaborar l'instrument de planejament derivat que permeti conservar i recuperar el patrimoni construït en sòl no urbanitzable i, alhora, facilitar la fixació de residents per tal de garantir la guarda i custòdia del sòl i la conservació dels seus valors naturals i ambientals. Aquesta figura de planejament també persegueix promoure l'activitat econòmica i alhora limitar l'aparició d'activitats poc compatibles amb el paisatge i evitar la dispersió de determinats usos en el territori.

Els PEM consten dels documents següents: una memòria descriptiva i justificativa, normativa, fitxes de masies, cases rurals i altres construccions catalogades i plànols de localització i d'informació.  Cada fitxa incorpora una part descriptiva, una part normativa -amb la regulació de cada element-, plànols i croquis.  Així mateix, les fitxes determinen com s'han de fer les restauracions, quins usos es permeten a cada element i les possibilitats de fer-hi ampliacions o de dividir la propietat en horitzontal.


Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats