In-Forma - Juny 2014 (1)

Butlletins
Juny 2014 (1) - #6

Destaquem

L'estratègia de la formació en un Pla

Una missió, una visió, 9 valors, 5 línies estratègiques, 17 objectius operatius i 45 projectes: el Pla director de la Direcció de Serveis de Formació. La recent aprovació de la nova estructura organitzativa de la DSF ha permès publicar una eina de planificació estratègica per a l'assoliment dels reptes que tenim plantejats a mig termini. El Pla té un caràcter instrumental i esdevé un mitjà o un conjunt de tècniques i eines específiques per assolir un objectiu: millorar el funcionament organitzatiu i els processos relacionats amb la formació.

Lluny de ser únicament i exclusiva un exercici analític, intel·lectual o de diagnòstic de la realitat, el Pla està orientat a la presa de decisions: té un caràcter eminentment pràctic, orientat a l'acció i a la transformació de l'estructura organitzativa de la DSF.

El contingut del Pla parteix, entre d'altres, d'una redefinició de la missió (Enfortir les organitzacions a les que presta serveis mitjançant recursos d'aprenentatge que desenvolupin les competències professionals dels empleats públics locals), de la projecció d'una visió (Erigir-se en principal referent dels serveis i recursos d'aprenentatge que posa a disposició dels ens locals), i de la definició de 5 línies estratègiques que orienten el desenvolupament de projectes concrets:

- Dissenyar i innovar en la creació i desenvolupament d'eines i recursos formatius adaptats a les demandes dels ens locals que donin cobertura a les seves necessitats organitzatives.

- Adequar els itineraris formatius dels perfils professionals dels ens locals a les seves necessitats organitzatives per a una prestació de serveis de qualitat.

- Capacitar, assessorar i acompanyar els interlocutors de formació dels ens locals perquè impulsin una política de formació alineada amb les seves línies estratègiques.

- Vetllar per l'establiment d'un mapa de processos homogeni que aposti per la implantació d'una gestió integral corporativa en matèria de formació.

- Crear i desenvolupar un sistema d'informació que mesuri l'acompliment de les línies estratègiques establertes, reti comptes als ens locals de l'activitat realitzada i avaluï una correcta presa de decisions.

Les línies estratègiques es desdoblen en 17 tàctiques o objectius operatius, i aquests en 45 projectes, descrits a partir de variables com l'àmbit responsable, el producte esperat, la temporalitat o els indicadors de gestió de mesura.

El Pla també presenta detalladament el contingut funcional dels diferents àmbits organitzatius que integren la DSF i els llocs de treball que s'hi adscriuen.

Podeu visualitzar el Pla director de la Direcció de Serveis de Formació en aquest enllaç.


Valorem la vostra privacitat

Direcció de Serveis de Formació
Urgell,187 (Edifici 14 de l'Escola Industrial)
08036 Barcelona
tel. 934 049 300
a/e ds.formacio@diba.cat
http://www.diba.cat/formacio

Accediu a tots els anteriors butlletins