Butlletí educ@diba
25 d'octubre 2024 - #302

Destacat

Després d’una llarga reivindicació, les diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona han estat incloses per primera vegada en el Consell d'Educació de Catalunya, anteriorment conegut com a Consell Escolar de Catalunya. Aquesta nova incorporació pretén fomentar una col·laboració més estreta entre les institucions i millorar la qualitat educativa en totes les comarques.

Ir arriba

Actualitat de la Gerència de Serveis d'Educació

El projecte NOE impulsa nous laboratoris per abordar l’abandonament escolar prematur

El segon laboratori NOE, "Com ens connectem amb nous agents", ha reunit 16 tècnics d'11 ens locals per explorar noves formes de col·laboració amb entitats de diversos sectors. Aquest espai de treball col·laboratiu busca millorar les polítiques públiques locals per combatre l’abandonament escolar prematur i donar continuïtat al projecte NOE 4.10.

El programa CuEmE continua creixent amb nous municipis i escoles participants

Aquest curs, el programa Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE) compta amb 59 ens locals, 112 municipis, 298 escoles i més de 480 cooperatives, i implica un total d’11.700 alumnes. Enguany, Santa Perpètua de Mogoda s'incorpora com a nou municipi, i el tema central del curs serà el benestar emocional, destacat amb la presentació del vídeo Les emocions com a motor de l'aprenentatge.

Exposicions educatives itinerants disponibles per als municipis

En qualsevol moment de l'any, els ens locals podeu sol·licitar les exposicions «Transitar, orientar-se en un món canviant» i «Indestructibles» a través del Catàleg de serveis. Aquestes exposicions, d'alt valor educatiu, aborden temes clau com l'orientació educativa i els drets de la infància.

Plans locals d'activitats educatives fora de l'escola

Les experiències educatives que un infant o jove viu durant la seva trajectòria són determinants per a les seves oportunitats futures. Dins el marc d’educació a temps complet impulsem els plans locals d'activitats educatives fora de l'escola, garantint el dret a l'educació i la igualtat d'oportunitats en el fora escola, des de l'equitat i la inclusió.

D'acord amb el nou Pla de Mandat, la promoció de l'Educació a Temps Complet constitueix una de les línies estratègiques de la Diputació de Barcelona. En aquest marc, reprenem la col·laboració amb l'Aliança Educació 360 i compartim amb vosaltres informació sobre la 6a Jornada Anual de l'Aliança Educació 360, que se celebra el 14 de novembre, sota el lema "Educació 360: una aposta socioeducativa". 

Recursos

Ir arriba

Agenda

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Gerència de Serveis d'Educació
C/Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1ª pl.
08036 Barcelona
T. 934 022 263
https://www.diba.cat/educacio
Butlletins anteriors
Podeu adreçar-vos a:
gsed.educacio@diba.cat

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual