Butlletí Ocupació a la Indústria Local
N.8 - Multiplica't x 4.0 (maig 2019) - #8

Projecte x projecte

Com guanyar competitivitat amb les tecnologies més innovadores del sector industrial

 

 

 

 

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda facilita l’accés a solucions tecnològiques 4.0 per transformar les empreses.

Llegir més...

 

 

 

 

 

 

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda juntament amb la resta de municipis de l’Associació de Municipis de la Riera de Caldes i amb suport de la Diputació de Barcelona i del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha posat en marxa el programa Banc d'empreses 4.0, emmarcat dins el projecte “Indústria 4.0 a la Riera de Caldes” que ajuda a transformar les empreses del territori cap a un model d’indústria que pugui competir a llarg termini i a nivell global amb garanties.

El programa Banc d'empreses 4.0 posa en contacte les empreses locals amb empreses proveïdores d’aplicacions tecnològiques prèviament seleccionades. Aquest servei s’ofereix amb preferència a les empreses ubicades al municipis de la Riera de Caldes. Tot i això també hi poden participar empreses ubicades a d’altres municipis. Les empreses interessades en implantar una tecnologia concreta poden obtenir un estudi tècnic gratuït inscrivint-se al Banc d’empreses 4.0. A continuació, l’equip tècnic de l’Ajuntament de Santa Perpètua i experts de la CIM-UPC confirmaran la demanda i guiaran en la selecció de les empreses de solucions tecnològiques adients per dur a terme el projecte plantejat. En tots els casos, les empreses participants passen per un procés d’acompanyament que segons necessitats inclou suport en una reflexió estratègica, una diagnosi de la necessitat, un pla d’acció, i un acompanyament en la implementació de la nova tecnologia.

A partir d’aquest moment, el grup de treball format per membres de l’ajuntament i tecnòlegs de la CIM-UPC, acompanya l’empresa demandant i l’empresa tecnològica en la realització de l’estudi tècnic del projecte. Un cop realitzada tota aquesta tasca, l’empresa estarà en disposició d’implementar les millores tecnològiques necessàries per convertir-se en una empresa 4.0.

Actualment han demanat el servei de Banc d’Empreses tecnològiques 11 empreses, de les quals 5 són beneficiàries del programa i ja han completat tot el procés fent un salt tecnològic rellevant cap a la Indústria 4.0. Les empreses sobretot demanen suport en com les tecnologies de la indústria 4.0 ó indústria connectada pot millorar els seus processos de fabricació (incorporació de sensòrica a les màquines, sistemes de control de processos, recollida i anàlisi de gran numero de dades, millora en la gestió de les ordres de producció que es dona a l’operari de producció), i en millora de producte o serveis (innovació).

Les 22 empreses de solucions tecnològiques que actualment formen el Banc han estat prèviament seleccionades, avaluades i incorporades només si tenen experiència contrastada per desenvolupar els reptes tecnològics plantejats i son tècnicament solvents.

 

Si voleu sol·licitar un estudi tècnic gratuït cliqueu la imatge:

Si sou empresa tecnològica i us voleu donar d’alta al Banc d’empreses cliqueu el següent apartat:

 

Més informació:

Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda

Servei de desenvolupament local
​​Telèfon: 935446163  
empresa@staperpetua.cat

 

 

 

Boletín: e-Indústria
Número de boletín: N.8 - Multiplica't x 4.0 (maig 2019)

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic Local
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
Fax 934 022 525
Ocupació a la Indústria Local

 

Visualitzar el Twitter @economieslocals Visualitzar el Twitter #OcupacióIndústria