Aquest mes de maig ha començat una nova edició d’aquest projecte que permet experimentar la intel·ligència artificial a les biblioteques públiques a través de tallers interactius. Fins el proper setembre es realitzaran vuit sessions on es plantejarà l’aplicació d’aquesta tecnologia en el camp de la mobilitat, la salut, la indústria, el medi ambient, l’educació, l’art o la cultura.
Les diferents sessions s’engloben en els següents eixos temàtics, que coincideixen amb els principals àmbits d’aplicació i impacte de la intel·ligència artificial: mobilitat i ciutats intel·ligents, salut connectada i personalitzada; cultura, comunicació i educació; i indústria sostenible i medi ambient. A més, cadascuna de les sessions està alineada amb l’especialització la biblioteca en la qual es duu a terme.
Així mateix, totes aquelles sessions coordinades per dones investigadores o que parteixin d’una recerca liderada per una dona, estan emmarcades dins de l’eix transversal “Dones fent IA” per tal de donar visibilitat als referents femenins en el camp tecnològic.
ExperimentAI va néixer l’any 2017, finançat sota la convocatòria d’ajudes per al foment de la cultura científica de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT). La primera edició del projecte, es va dur a terme entre els anys 2018 i 2019, essent una prova pilot del projecte i donant com a resultat un conjunt de 15 sessions que es van celebrar totes elles al Library Living Lab de la Biblioteca Miquel Batllori de Volpelleres, a Sant Cugat del Vallès.
Més informació:
Boletín: Bibliosfera
Número de boletín: #170 - maig 2023
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web