Com podrien actuar les biblioteques davant del repte global de la sostenibilitat? Quins recursos tenen aquests equipaments per afrontar l’estat d’emergència climàtica? Com poden reduir els seus professionals l’impacte mediambiental en les seves accions laborals diàries? Aquestes i altres qüestions es van abordar el passat 28 d’abril al Centre d’Estudis i Recursos Culturals de la Diputació de Barcelona durant la jornada de presentació del projecte Laboratori de transició ecològica.
L’objectiu d’aquesta jornada era reflexionar sobre l’encaix de les biblioteques en un context d’emergència climàtica. En aquest sentit, la gerent de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, Marta Cano, va explicar que “tot i que les biblioteques públiques han incorporat de manera regular activitats de sensibilització ambiental, cal seguir treballant per desenvolupar tot el potencial que tenen les biblioteques de la XBM per reduir l’impacte ambiental de la seva activitat diària”.
Durant la sessió es van realitzar diferents dinàmiques per presentar una nova iniciativa de la Gerència de Serveis de Biblioteques, el Laboratori de transició ecològica. Es tracta d’una comunitat d’aprenentatge on quinze bibliotecaris exploraran, amb el suport de professionals experts, com fan que les nostres biblioteques siguin més sostenibles en benefici de tothom.
Més informació:
Boletín: Bibliosfera
Número de boletín: #170 - maig 2023
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web