espaiS@lut - Novembre 2014

Butlletins
Novembre 2014 - #33

El Servei de Salut Pública informa

Suport als municipis per a la millora de les infraestructures relacionades amb l'abastament d'aigua de consum humà

L'aigua és un patrimoni natural, que és necessari protegir per garantir la salut i el desenvolupament de las generacions futures, per això és indispensable assegurar la seva qualitat en totes les fases on intervé l'activitat humana.

Els serveis municipals d'abastament d'aigua es situen a la fase on l'aigua es posa a disposició del consumidor jugant un paper essencial en l'assegurament de la seva qualitat sanitària. Per això, és fonamental que el conjunt de xarxes, dipòsits i estacions de tractament que formen aquests serveis es mantinguin en bon estat, s'adeqüin a les necessitats particulars de cada municipi i es modernitzin amb la implantació de les noves tecnologies. En definitiva, han de posar els mitjans necessaris per ser capaços de donar un servei de qualitat als usuaris.

La Diputació de Barcelona, conscient de la importància de la millora de les infrastructures dels serveis municipals d'abastament d'aigua de consum humà, col·labora des de l'any 2005 amb els ajuntaments contribuint a finançar les despeses.Dipòsit

Actualment, aquest suport s'adreça als municipis que, a través del Pla de concertació 2011-2014, han estat rebent suport tècnic en el control sanitari de l'aigua. Es tracta de municipis de menys de 5.000 habitants amb gestió directa del servei d'aigua de consum i també de municipis amb gestió delegada sempre i quan no superin els 1.000 habitants.

Aquest any 2014 el Servei de Salut Pública ha destinat 1.000.000 euros del seu pressupost a subvencionar millores de les infraestructures de les xarxes de distribució de l'aigua de consum humà, per aconseguir així una millor qualitat de l'aigua que arriba a la ciutadania. D'aquests diners, a data d'avui han estat aprovats ajuts per un import de 666.067 € dels que seran beneficiaris 22 municipis, per altra banda es troba en fase de tramitació un total de 259.938 € destinats a 10 municipis més i, per a finals d'aquest any, està previst poder tramitar subvencions en aquesta línia per valor dels quasi 74.000 € que resten fins esgotar el pressupost reservat.

Amb tot això seran ja 4.223.479,09 € els destinats des de l'any 2005 a l'adquisició i instal·lació de sistemes de cloració, mesuradors de clor, de terbolesa, de nitrats..., equips de telecontrol i de filtració i també, en alguns casos, al condicionament de captacions i dipòsits. Totes les millores estan relacionades directament amb l'assegurament de la qualitat sanitària de l'aigua, en especial amb el seu tractament abans de la seva distribució entre la població i, donat que la normativa que regula el sector considera com a tractament obligatori la desinfecció automàtica de l'aigua, el Servei de Salut Pública de la Diputació ha donat prioritat a la instal·lació de sistemes de telecontrol i de dosificació de clor amb autoanalitzador.

És d'aquesta manera, que la Diputació de Barcelona col·labora amb els ajuntaments per garantir uns serveis públics de qualitat i a l'abast per a tots els habitants de la demarcació territorial de Barcelona.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat