espaiS@lut - Novembre 2014

Butlletins
Novembre 2014 - #33

Espai municipal

Pineda sense Fums

Pineda de Mar inicia la tercera campanya de salut comunitària "Pineda sense Fums", inaugurada el passat 29 d'octubre i organitzada conjuntament per l'Ajuntament de Pineda, l'ABS de Pineda, l'Agència de Salut Pública de Catalunya i les Oficines de farmàcia del municipi.

Si el 2010 va tocar reduir els riscos cardiovasculars "Amb el Cor no hi juguis!", el 2012 fer xarxa per millorar la nostra salut mental "Salut Mental, millor fent pinya"..., ara  toca  reduir el consum de tabac,  les malalties derivades del mateix, així com retardar l'edat d'inici en aquesta pràctica  i minimitzar l'impacte sobre els fumadors passius, especialment els infants. Aquests són els objectius principals que es planteja "Pineda sense Fums".

Sabem que el tabac és la primera causa de mort evitable al món, que és el causant del 90% dels càncers de pulmó, que suposa moltes més morts que les atribuïdes a accidents i a la SIDA juntes, en definitiva, que és un problema de salut important. És per això que l'ABS de Pineda, l'Ajuntament i la resta de col·laboradors han decidit engegar junts aquesta campanya.

Com les anteriors, "Pineda sense Fums" pretén implicar serveis, equipaments, entitats, farmàcies, professionals i, en definitiva, tota la població. Des de cada una de les àrees (esports, joventut, educació, serveis socials, salut, comunicació, cultura....) es plantejaran actuacions amb els mateixos objectius, a fi de representar una acció integral de l'abordatge d'aquest problema.  Xerrades i tallers a col·lectius concrets, protocols, derivacions des de les farmàcies,  curs d'agents de salut, formacions, caminades, retolació d'espais sense fum,... són algunes de les actuacions ja planificades, a més d'aquelles que aniran sorgint a partir de la iniciativa popular i les entitats del municipi, fins el 31 de maig de 2015 "Dia Mundial sense Fum" i punt final per a la tercera campanya de Salut Comunitària a Pineda de Mar, "Pineda sense Fums".


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat