espaiS@lut - Novembre 2014

Butlletins
Novembre 2014 - #33

El Servei de Salut Pública informa

Taula Nacional de la Infància de Catalunya

El 7 de febrer de 2014 es va constituir la Taula Nacional de la Infància de Catalunya (art. 26 - Llei 14/2010, dels drets i les oportunitats en la infància i l'adolescència), per tal d'impulsar i promoure les polítiques públiques d'infància mitjançant la participació de les administracions i les institucions implicades.

El punt de partida per aquesta Taula ha estat el Pacte per a la infància a Catalunya, signat l'estiu de 2013, fruit d'un important consens social i polític.

La Taula Nacional de la Infància s'estructura en el Plenari, la Comissió tècnica i Grups de treball. El treball dels grups, formats per administracions, entitats, institucions i experts, ha de concloure en l'elaboració del Pla d'atenció integral a la infància i l'adolescència 2014-2017, que suposarà l'aplicació de l'esmentat Pacte per a la infància.Imatge Pacte per a la infància a Catalunya

El Servei de Salut Pública ha estat participant en el grup 3, Atenció a la Infància des de la vessant de la salut.

Aquest grup de treball va fer la seva darrera reunió el passat 29 de setembre. Entre les propostes que es van plantejar, en relació a la Promoció de la salut, es van recollir les següents accions:

  1. Oferir un programa per capacitar els infants i adolescents pel que fa a la seva salut.
  2. Reformular el Pla Salut i Escola i el Pla Salut-Escola-Comunitat.
    - Revisar el Pla salut sexual a la població vulnerable.
    - Revisar el currículum escolar per incloure-hi els nous continguts.
    - Pel que fa al Pla de salut i escola es va plantejar la necessitat d'ampliar el seu àmbit d'aplicació a la primària, i pel que fa a la reformulació del Pla de salut, escola i comunitat es va comentar que caldria incloure les corporacions locals, i a la resta d'agents socials implicats en la promoció d'estils i hàbits de vida saludables d'infants i adolescents.

 

Tanmateix, la resta de grups han finalitzat el procés de debat i consens de propostes, que ara han de ser aprovades per la Taula.

El Pla d'atenció integral a la infància i l'adolescència 2014-2017 hauria d'estar enllestit abans que finalitzi l'any 2014, d'acord amb el calendari inicial previst.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat