espaiS@lut - Maig 2013

Butlletins
Maig 2013 - #25

Espai municipal

"II Setmana de la salut" a Vilassar de Mar

La Comissió d'Estils de Vida Saludables -integrada per diferents regidories de l'Ajuntament, els centres educatius i les seves ampes, i el CAP- ha tornat a organitzar un ampli ventall d'activitats i tallers dins de la II Setmana de la Salut, celebrada a Vilassar de Mar, del 7 al 15 d'abril.

Amb l'objectiu de transmetre el missatge que realitzant activitat física es millora la salut, s'han creat set rutes per passejar pel poble, especialment dirigides a les persones sedentàries. D'aquesta manera, Vilassar de Mar s'afegeix als municipis catalans amb rutes saludables que participen al Pla d'activitat física, esport i salut (PAFES) de la Generalitat. Les rutes vilassarenques han estat dissenyades i pensades per facilitar la incorporació de l'activitat física en la vida diària i evitar el sedentarisme, amb recorreguts diferents i distàncies que van des dels 1.600 metres als 6,6 quilòmetres. Per senyalitzar-les, s'ha comptat amb la col·laboració de les escoles, que han fet els dibuixos dels cartells que guien cadascuna de les rutes. Per tal de donar-les a conèixer, el 7 d'abril es van fer unes passejades guiades amb sortida simultània, a les 10 del matí, des de totes les escoles de primària. A les 11 del matí, en el punt de confluència, l'acte va finalitzar amb un esmorzar saludable. Els recorreguts de les rutes es poden consultar a través del web municipal http://www.vilassardemar.cat/, i per dispositius mòbil a través de diferents App esportives (Google maps, Nike+, Endomondo i Runkeeper).

Al passeig Marítim, zona on estan instal·lats diferents aparells d'exercici físic i punt de pas de la majoria de les rutes, l'alumnat de l'institut Pere Ribot ha treballat activitats per treure a aquests aparells un major rendiment. A aquestes instal·lacions es podrà accedir amb dispositius mòbils per codis QR ubicats en els mateixos cartells.

Al llarg de la Setmana de la Salut s'han pogut realitzar diferents activitats. El CAP Dr. Masriera ha organitzat tallers amb diferents temàtiques com ara tabaquisme, prevenció de riscos infantils o d'alimentació, exercici en diabètics i pacients amb tractament d'anticoagulants o tallers de massatge infantil. També ha tingut cabuda el vessant més solidari amb la donació de sang i una conferència sobre el transplantament d'òrgans. La participació comunitària l'han posada diferents entitats esportives i establiments (farmàcies, òptiques, centres d'ioga, centres de fisioteràpia, restaurants...) que, des de portes obertes a realització de diferents tallers, han omplert de múltiples propostes la Setmana de la Salut. Les escoles i instituts també s'han afegit, preparant activitats especials amb els alumnes amb l'objectiu de transmetre'ls hàbits saludables.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat