espaiS@lut - Maig 2013

Butlletins
Maig 2013 - #25

Espai municipal

Mataró és premiat per l'estratègia NAOS

El projecte de promoció d'estils de vida saludables Destí Salut. Inverteix en el teu futur, rep un accèssit en la modalitat "Activitat física a l'àmbit escolar" dintre de la 6ª edició dels Premis de l'Estratègia NAOS (Estrategia para la Nutrición, Actividad Física y Prevención de la Obesidad) 2012.

Aquest projecte de col·laboració entre la Fundació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull i la secció de Salut Pública del Servei de Família de l'Ajuntament de Mataró,  té com a objectius la promoció d'un estil de vida saludable entre els escolars del municipi i la incorporació d'estratègies de promoció i prevenció al currículum escolar.

S'inicià el 2011 amb un estudi  observacional sobre hàbits alimentaris i la condició física dels infants i joves de la ciutat, i en aquests moments ja ha entrat a la fase II d'intervenció educativa adreçada a alumnes, pares, mares i professionals docents. El passat mes de febrer es van dur a terme les intervencions a l'Escola Meritxell, pilot per al projecte, i posteriorment s'ha estès l'oferta a la resta de centres educatius de la ciutat.

Taller amb alumnes de l'Escola Meritxell de MataróDe manera lúdica i participativa l'alumnat descobreix un món de formes i colors al voltant de la fruita, com ens poden enganyar els sentits (amb el taller d'aromes, sabors i textures), com podem elaborar un bon esmorzar i com cuinar plats ràpids, saborosos i saludables.

Pel que fa a l'activitat física, es fomenta la introducció de nous esports i de les noves tecnologies (vídeo jocs actius), i també d'altres disciplines com el ball i els steps.

Els tallers els executen alumnes de 4t curs del Grau en Nutrició humana i Dietètica de la Facultat de Ciències de la Salut  Blanquerna, en servei de pràctiques. L'objectiu final, però, és que s'incorporin a la programació escolar i siguin els propis docents qui els portin a terme. Fins ara, s'han realitzat 35 tallers i se'n programaran 16 més abans de finalitzar el curs 2012-2013.

El projecte també compta per a les activitats d'educació nutricional amb la col·laboració estable de Bonpreu i Fundació Ametller.

Enllaç a les intervencions de la II fase del projecte.

 


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat