Novembre i desembre 2022. Núm. 20

Destacat

Eines i projectes corporatius innovadors de la Diputació en la primera jornada de l’Smart City Expo World Congress

David Escudé, diputat d'Esports, durant la seva intervenció

David Escudé, diputat d'Esports, durant la seva intervenció

Durant la primera jornada de l’Smart City Expo World Congress es va donar a conèixer la importància de l’ús de les noves tecnologies com a eina per reduir l’impacte del cost de l’energia als equipaments esportius, en la qual va intervenir el diputat d’Esports, David Escudé.

El dimarts 15 de novembre l’estand de la Diputació de Barcelona va comptar amb un extens programa.

El matí va començar amb Sara Aguilar Ricart, cap del Servei del Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i d'altres Publicacions Oficials, de la Direcció de Serveis de Secretaria de la Diputació de Barcelona, que va parlar del nou visor de l’Agenda 2030 en el BOPB i de la personalització de serveis en les eines digitals CIDOPersones, CIDOEmpreses i CIDORural del Cercador d’Informació i Documentació Oficials (CIDO).

Posteriorment, es van presentar projectes innovadors de la Diputació de Barcelona en la gestió d’infraestructures i espais públics.

Violeta Campdepadrós i Lorena Perona, tècniques del Servei d’Urbanisme de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats, van presentar el visor d’urbanitzacions amb dèficits urbanístics.

Anna Garcia, tècnica de l’Oficina d’Habitatge, i Antonio Bleda, tècnic assessor de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats, van presentar el SI_REHAB, el sistema d’informació municipal per a la rehabilitació d’habitatge.

El matí es va cloure amb la presentació del SITMUN, una eina per a la gestió eficient de les emergències, a càrrec de Marta Codinachs, cap de la Secció de Sistemes d’Informació Territorial, de l’Oficina Tècnica de Cartografia i SIG Local de Gerència de Serveis d’Equipaments, Infraestructures Urbanes i Patrimoni Arquitectònic, i Esther Morancho, responsable tècnica de l’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil, de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats.

Així mateix, Montserrat Montalbo, cap de la Secció d’Equipaments i Espai Públic, de la Gerència de Serveis d’Equipaments, Infraestructures Urbanes i Patrimoni Arquitectònic, va presentar una eina per avaluar els determinants de salut a l’espai públic.

La tarda va començar amb un monogràfic sobre noves tecnologies: «Com reduir l’impacte del cost de l’energia en equipaments esportius», introduït per David Escudé, diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona.

Teresa Sambola, coordinadora de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona, va parlar sobre l’efecte de l’increment del cost de l’energia als equipaments esportius.

Més endavant, una taula sobre exemples de bones pràctiques va il·lustrar com les noves tecnologies poden reduir l’impacte del cost de l’energia en equipaments esportius. La taula va ser moderada per Maria Bravo, cap de l’Oficina d’Equipaments Esportius de la Gerència de Serveis d’Esports de la Diputació, i es van presentar diferents experiències.

Pep Valldeoriola, tècnic de l’Agència Local d’Energia d’Osona, va parlar de telegestió d’equipaments municipals.

Susana Laredo, cap d’Energia i Canvi Climàtic de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, va exposar com les instal·lacions esportives són gestionades amb telegestió i monitoratge.

Salvador Cereceda, director del CEM Joan Miró i representant de Gestiona, va explicar el control i l’optimització d’una instal·lació geotèrmica i com es poden convertir les necessitats en oportunitats.

La jornada es va cloure amb la ponència d’Enric Herranz, director de Formació de la Diputació de Barcelona, que va exposar els serveis innovadors de formació a través de la ludificació.
 

Newsletter: Innov@diba
Newsletter number: Novembre i desembre 2022. Núm. 20

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona