Novembre i desembre 2022. Núm. 20

Formació

Serveis innovadors de formació a través de la ludificació

Enric Herranz durant la seva intervenció

Enric Herranz durant la seva intervenció

Enric Herranz, director de la Direcció de Serveis de Formació, va exposar com es dissenyen les accions formatives de la Diputació de Barcelona a través de la ludificació.

La ponència va començar amb una explicació del concepte de ludificació i amb un vídeo, en el qual Eudald Carbonell, antropòleg i paleontòleg que codirigeix les excavacions d’Atapuerca, ens ajuda a entendre la importància del joc (i de la diversió) en el procés d’aprenentatge.

Va continuar amb l’explicació de com s’ha aplicat la ludificació en la formació de la Diputació des dels inicis a l’actualitat. La primera experiència va ser amb els serious games o jocs seriosos, adreçats a un públic molt reduït i limitat. A aquests els van seguir els microcursos, dirigits a un nombre més gran de participants i amb un gran èxit d’inscrits en totes les convocatòries.

Va acabar la ponència amb dos jocs de producció pròpia: «Conducció eficient», que utilitza la tècnica del videojoc, i «El joc de la contractació pública», en format joc de cartes (s’està acabant d’enllestir i es presentarà pròximament).
 

Newsletter: Innov@diba
Newsletter number: Novembre i desembre 2022. Núm. 20

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona