Novembre i desembre 2022. Núm. 20

Destacat

L’aposta per les dades obertes, els projectes de ciutat intel·ligent i l’Urban Social LAB a l'Smart City Expo World Congress

Lourdes Muñoz presentant el rànquing de millors iniciatives de dades obertes

Lourdes Muñoz presentant el rànquing de millors iniciatives de dades obertes

L’estand de la Diputació de Barcelona va acollir la presentació del rànquing de millors iniciatives en dades obertes de la Iniciativa Barcelona Open Data.

En la darrera jornada del Smart City Expo World Congress (SCEWC), la programació de l’estand de la Diputació de Barcelona va començar amb la presentació de l’Urban Social LAB, de Sant Feliu de Llobregat. S’hi van exposar solucions multisectorials amb impacte local des de l’emprenedoria innovadora.

Ester Francisco, de l’equip d’Innova de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, va inaugurar la sessió, que va continuar amb la presentació de «Bleta: la tablet per a persones grans que lluita contra la bretxa digital» a càrrec de Gerard Pinar, director general i cofundador de Bleta.

Posteriorment, Marcel Hidalgo, conseller delegat de Watteco, va parlar d’energies renovables, finançament col·lectiu (crowdfunding) i cadena de blocs (blockchain). La plataforma de crowdfunding d’energia renovable està basada en criptomonedes.

I, per tancar la taula, Rafael Cortés, director comercial de NearbySensor, va explicar com incorporen  la Internet de les coses a productes i serveis per transformar dades en productivitat.

La sessió del matí va continuar amb les presentacions dels projectes de ciutat intel·ligent per part dels ajuntaments de Badalona, Santa Susanna i Viladecans.

Josep Montes, cap del Departament d'Ecologia Urbana, del Servei d’Ecologia Urbana, Energia i Canvi Climàtic de l'Ajuntament de Badalona, va presentar el projecte Life Baetulo: un sistema d’alerta primerenca integral i multirisc; Rafael Moreno, cap de DTI (Destinació Turística Intel·ligent) de l'Ajuntament de Santa Susanna, va explicar el projecte de turisme intel·ligent, i Albert Ferret, tècnic SIG (sistemes d’informació geogràfica) de l'Ajuntament de Viladecans, va presentar la plataforma Smart City per a l’eficiència energètica municipal.

A continuació, Oriol Roselló, de l’Oficina Tècnica d’Internet de la Direcció de Serveis de Tecnologies i Sistemes Corporatius de la Diputació de Barcelona, va presentar «Open data: d’un hub de dades a un hub de serveis».

Per cloure la jornada, i alhora el SCEWC, va tenir lloc la presentació del rànquing de millors iniciatives de dades obertes, un acte organitzat i conduït per Lourdes Muñoz, directora d’Iniciativa Barcelona Open Data.
 

Newsletter: Innov@diba
Newsletter number: Novembre i desembre 2022. Núm. 20

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona