Novembre i desembre 2022. Núm. 20

Destacat

311 municipis: smart cities, smart villages

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona i els ajuntaments de la demarcació van presentar les seves principals apostes en l’àmbit de la tecnologia, innovació i gestió urbana a l’Smart City Expo World Congress, que es va celebrar del 15 al 17 de novembre a la Fira de Barcelona - Gran Via.

Aquest any, l’Smart City Expo World Congress (SCEWC), després de deu anys de trajectòria, tenia com a eix central les persones com a agent principal que pot inspirar i transformar les ciutats. I un any més, la Diputació de Barcelona va participar-hi amb un estand propi, on es van convidar a participar-hi governs locals, experts, entitats i àrees de la corporació.

La Diputació de Barcelona va apostar per un intens programa d'intercanvi de coneixement i la divulgació dels projectes que s’estan impulsant a través de la transformació digital a fi de garantir el desenvolupament sostenible, l’increment de la qualitat de vida dels ciutadans i l’eficàcia dels recursos municipals.

Visita al Palau Güell amb ulleres de realitat augmentada

Una de les novetats de les quals es va poder gaudir al SCEWC va ser una visita amb ulleres de realitat augmentada al Palau Güell, de Barcelona. Aquesta prova pilot la va impulsar el Laboratori d’Innovació de la Diputació. Sense sortir de l’estand de la corporació es van poder veure algunes de les principals estances d’aquest edifici construït per Antoni Gaudí entre el 1886 i el 1890, per encàrrec d’Eusebi Güell, industrial, polític i mecenes de les arts i la cultura. La visita virtual va ser acompanyada de música interpretada a l’orgue del mateix Palau Güell, i enriquida amb la voluntat d’incorporar aquells elements històrics d’especial rellevància que actualment no es poden veure durant les visites presencials.

Hologrames i pantalles tàctils

Una altra de les novetats del Laboratori d’Innovació que es va presentar a l’estand de la Diputació va ser l’aposta pels hologrames, una tècnica fotogràfica que permet projectar una imatge gràfica mitjançant l’holografia. En aquesta ocasió es va poder veure informació relacionada amb els 311 municipis de la província de Barcelona.

D’altra banda, la Diputació va presentar dues pantalles tàctils, on es podien descobrir les potencialitats d’una smart city, i descobrir la importància tant de l’aplicació de sensors relacionats amb el medi ambient, la mobilitat, els residus i l’energia, entre d’altres, com de molts altres serveis que ofereix la Diputació de Barcelona.

Visita d’autoritats a l’estand de la Diputació de Barcelona a l’SCEWC

Dimarts 15 de novembre, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i altres autoritats, acompanyats per la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i pel diputat president d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, Marc Verdaguer, van visitar l’estand de la Diputació de Barcelona a l’Smart City Expo World Congress, durant l’acte d’inauguració de la mostra, que va tenir  lloc al recinte Gran Via de Fira de Barcelona.


 

Newsletter: Innov@diba
Newsletter number: Novembre i desembre 2022. Núm. 20

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona