Novembre i desembre 2022. Núm. 20

Actualitat

Modificació de la Resolució de l’INE de 2020

Imatge: Eny Setiyowati / https://www.shutterstock.com/

Imatge: Eny Setiyowati / https://www.shutterstock.com/

S’ha modificat la Resolució de 17 de febrer de 2020 de l’Institut Nacional d’Estadística, que dicta instruccions tècniques als ajuntaments per gestionar el padró municipal, per  adaptar-la a les modificacions del Codi civil.

Arran de les darreres modificacions del Codi civil, ha estat necessari modificar la Resolució de 17 de febrer de 2020 de l’INE, que dona instruccions tècniques als ajuntaments per gestionar el padró municipal.

Els canvis han afectat l’empadronament dels menors d’edat i de les persones amb discapacitat.

Pel que fa a l’empadronament dels menors d’edat, la decisió del lloc de la seva residència habitual és una funció de la pàtria potestat, per la qual cosa només podrà ser modificat amb el consentiment d’ambdós progenitors, i quan no sigui possible, per autorització judicial. Aquest consentiment no és necessari si s’ha suspès la potestat, si n’ha estat privat o si s’ha atribuït en exclusiva a un d’ambdós progenitors.

Pel que fa a l’empadronament de les persones amb discapacitat, cal tenir present que tenen capacitat jurídica en igualtat de condicions amb els altres en tots els aspectes de la vida i, per tant, els ajuntaments han de prendre les mesures pertinents per facilitar-los l’accés al suport que puguin necessitar en l’exercici de la seva capacitat jurídica.
 

Newsletter: Innov@diba
Newsletter number: Novembre i desembre 2022. Núm. 20

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona